Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması: İstanbul'un gündeminde olmayan bir iş bizim de gündemimizde olmaz

Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması: İstanbul'un gündeminde olmayan bir iş bizim de gündemimizde olmaz
AKP’nin İBB adayı Murat Kurum kendisine sorulan sık sorulardan biri olan ve kaçamak yanıtlar verdiği Kanal İstanbul sorusuna bu kez cevap vermek zorunda kaldıİstanbul Güngören'de Karadenizli kadınlarla kahvaltı programına katılan...
AKP’nin İBB adayı Murat Kurum kendisine sorulan sık sorulardan biri olan ve kaçamak yanıtlar verdiği Kanal İstanbul sorusuna bu kez cevap vermek zorunda kaldı

İstanbul Güngören'de Karadenizli kadınlarla kahvaltı programına katılan Murat Kurum etkinlik sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  Kurum, İBB başkanı seçilmesi halinde Kanal İstanbul Projesi'nin devam edip etmeyeceği sorusuna yanıt verdi.

İstanbul’un gündeminde olmayan bizim de gündemimizde yok

Kurum, "Siyasi senaryolardır. Biz bu senaryoların farkındayız. İstanbullular bu senaryoların farkında. O yüzden hep ne diyoruz? İstanbul'un gündeminde olmayan hiçbir iş bizim de gündemimizde olmayacak" dedi.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar

Bir basın mensubunun, Kurum'un bir televizyon programında depremde hayatını kaybedenlerle ilgili söylemi hakkındaki sorusuna da yanıt veren Kurum, "Dün katıldığımız programda da ondan önceki programlarda da biz son bir asırda ülkemizde yaşamış olduğumuz depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın 130 bine ulaştığını, en son Kahramanmaraş Pazarcık depreminde, asrın felaketinde de 50 bin canımızı kaybettiğimizi ifade ettik. Aynı programda da ifade etmemiş olmamıza rağmen ki programı izlediğinizde orada Kahramanmaraş Depremi üzerine 50 bin canımızı, kardeşimizi, yavrumuzu yitirdik. Bunun acısı daha dün gibi taze dememize rağmen maalesef depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımız üzerinden bir merkezden sanki bir açık bulmuşçasına siyasi rant elde etmeye çalışanları esefle kınıyorum öncelikle. Bu yakışmıyor arkadaşlar. Biz milletimize doğruları söylemek zorundayız. Siyaseti insanımıza, ülkemize yakışır bir şekilde yapmak zorundayız. Depremde hayatını kaybeden, kaybettiğimiz insanlar üzerinden siyasi rant elde edilmez" dedi.