Kuveyt Emiri Türkiye’de: Şimşek’in ‘mutluluğu’ dikkat çekti

Kuveyt Emiri, çeşitli anlaşmaları imzalamak için Türkiye’ye geldi. Kuveyt Emiri için Beştepe’de resmi tören düzenlenirken Mehmet Şimşek’in ‘mutluluğu’ dikkat çekti.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Çeşitli anlaşmaların imzalanacağı ve devlet nişanı verilecek olan Kuveyt Emiri 'ni Esenboğa Havalimanı’nda Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek karşıladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Ankara'ya gelen Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ı karşıladı.

Karşılamaya Erdoğan ve Mehmet Şimşek gitti.

Ardından Kuveyt Emiri için Beştepe’de resmi tören düzenlendi. Erdoğan, Kuveyt Emiri’ne Türk heyetini taktim etti. Töreninde Mehmet Şimşek’in ‘mutluluğu’ dikkat çekti.

Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na geldiği süreden bu yana kaynak bulmak için yurtdışındaki çeşitli ülkelerde toplantılar düzenliyor. Bu durum muhalefet tarafından ‘para dillenmeye gidiyorsun’ eleştirilerine neden oluyor. Son dönemde Türkiye’nin Kuveyt ile sıcak para akışı ve çeşitli yatırımlara fon bulması için yakınlaşması gündemdeydi. Bu buluşmada ticari anlamda çeşitli anlaşmaların yapılması bekleniyor.