'Mansur Yavaş etkinliğinde öğrenciler darbedildi' iddiası: "Mansur elini OTDÜ'den çek" sloganları atıldı

'Mansur Yavaş etkinliğinde öğrenciler darbedildi' iddiası: "Mansur elini OTDÜ'den çek" sloganları atıldı
Bilkent’te bir topluluğun etkinliğine katılan Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a Rant Yolu projesine dair sorular yönelten öğrencilerin, Bilkent güvenlikleri tarafından darp edilerek etkinlik salonundan dışarı...

Bilkent’te bir topluluğun etkinliğine katılan Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a Rant Yolu projesine dair sorular yönelten öğrencilerin, Bilkent güvenlikleri tarafından darp edilerek etkinlik salonundan dışarı atıldığı iddia edildi.

Melih Gökçek döneminde yapımına başlanan ve bir kısmı ODTÜ ormanından geçtiği için bir gece yarısı operasyonuyla ODTÜ ormanının ilgili kısmının katledildiği Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantısı projesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi yeniden ihale yapmış, ODTÜ’lülerin ve Ankaralıların tepkilerine rağmen proje devam ettirilmişti.

Bilkent Genç Liderler Toplulu’ğu 3 ekim tarihinde Mansur Yavaş ile ” Youth Talks with Mansur Yavaş” etkinliği yapacağını duyurdu.

Etkinliğe katılan Bilkent Çevre Topluluğu üyeleri ve Aaa! Politik Bilkent’ten öğrenciler Mansur Yavaş’a Rant Yolu projesine dair sorular yöneltti. Sorulara cevap Yavaş, Belediye önünde ODTÜ öğrencilere ve Ankaralılara yönelik müdaheleyle ilgili ise “Biz Belediye önünde öğrencileri çiçeklerle karşıladık ve onlara hiçbir şey olmadı” dedi.

Öğrencilerin rant yoluna dair sorularına cevap veren Yavaş, Rant Yolu projesinin ODTÜ’den geçmediğini belirtti.

Mansur Yavaş’ın sözlerine Yavaş’ın yalan söylediğini ifade ederek itiraz eden öğrenciler, güvenlikler tarafından dışarı çıkartıldı.

İddiaya göre, güvenlik öğrencileri çıkartırken darp etti.