Mansur Yavaş'tan Altınok'a 'mal varlığı' göndermesi: Daireleri saymakla meşgul herhalde

Mansur Yavaş'tan Altınok'a 'mal varlığı' göndermesi: Daireleri saymakla meşgul herhalde
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, rakibi Turgut Altınok'a göndermede bulunarak, "Ben mal varlığımı tüm detayları ile açıklayan ilk büyükşehir başkan adayı oldum. Hala rakiplerimizden tık yok. Dün duydunuz...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, rakibi Turgut Altınok'a göndermede bulunarak, "Ben mal varlığımı tüm detayları ile açıklayan ilk büyükşehir başkan adayı oldum. Hala rakiplerimizden tık yok. Dün duydunuz yine, 'Yapacağım, edeceğim' dedi. Herhalde saymakla meşgul daireleri" ifadeleri kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında, CHP'nin Etimesgut adayı Erdal Beşikçioğlu ile beraber Yapracık Aile Yaşam Merkezi'nin açılışına katıldı.

Yavaş, mal varlığı tartışması hakkında da ise AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok'a göndermede bulundu.

Mal varlığımı tüm detayları ile açıklayan ilk büyükşehir başkan adayı olduğunu ifaden ederek, "Göreve başlarken neydi, şimdi ne? Bunların hepsi yazıyor. Bunu duyurmamıza rağmen hala rakiplerimizden tık yok. Dün duydunuz yine, 'Yapacağım, edeceğim' dedi. Herhalde saymakla meşgul daireleri" dedi.

"Bir an evvel açıklayın"

Türkiye'de yolsuzluğun bitirilmesi ile yoksulluğun önüne geçileceğini söyleyen Yavaş, şunları söyledi:

"Ben ilk seçildiğim zaman çıktım, 'Şeffaf olacağım' dedim. Belediyemizin 5 yıllık mali raporunu açıkladım. Türkiye'de bir ilktir. Kuruşu kuruşuna zaten belediyenin web sayfasında günlük bütün harcamalarımız görünüyor. Daha sonra 5 yıl görevimiz bitti. Ben yine mal varlığımı tüm detayları ile açıklayan ilk büyükşehir başkan adayı oldum. Göreve başlarken neydi, şimdi ne? Bunların hepsi yazıyor. Bunu duyurmamıza rağmen hala rakiplerimizden tık yok. Dün duydunuz yine, 'Yapacağım, edeceğim' dedi. Herhalde saymakla meşgul daireleri. Yani bu çok zor bir şey olmasa gerek. Mal beyanınız ne ise bunu ortaya çıkarırsınız. Biz artık belediyelerin yolsuzlukla anılmasını istemiyoruz. Utanıyoruz yoksa, 'Belediye başkanıyız' demekten. Görevimiz bitince halkın içerisinde tertemiz alınla, alnı açık bir şekilde dimdik yürümek istiyoruz. Olay bu. Onun için bir daha söylüyorum; bir an evvel açıklayın, herkes görsün, kimin neyi var? Bu konuda sizden de talep bekliyorum. Her gördüğünüz yerde bunu adayların kendisine dillendirin."