Numan Kurtulmuş’un DEM Parti görüşmesi sona erdi: Yol temizliğine ihtiyaç var

Numan Kurtulmuş’un DEM Parti görüşmesi sona erdi: Yol temizliğine ihtiyaç var
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yeni anayasa görüşmelerini sürdürüyor. CHP’nin ardından Kurtulmuş bugün DEM Parti’yi ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Kurtulmuş ve Hatimoğulları açıklama yaptı. Hatimoğulları, “Yol temizliğine ihtiyaç var” dedi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' görüşmeleri kapsamında bugün DEM Parti'yi ziyaret etti.

Meclis'te yapılan ziyarette Kurtulmuş'u, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tulay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan karşıladı.

Kurtulmuş ve DEM Parti heyeti, daha sonra görüşmeye geçti.

Yeni anayasa çalışmaları kapsamında ilk görüşmeyi CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le yapan Kurtulmuş, Saadet Partisi ve İYİ Parti Grubu yöneticileriyle de bir araya gelecek.

“Süreci şeffaf sürdürme talebimizi ilettik”

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Bu süreci açık şeffaf bir şekilde sürdürme talebimizi kendilerine ilettik. Bizim temennimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde büyük bir çoğunlukla siyasi partilerin üzerinde uzlaşabileceği anayasa çalışmasının ortaya konulması “ dedi.

“Yol temizliğine ihtiyaç var”

Demokratik anayasa yapımı sürecinde yol temizliğine ihtiyaç olduğunu belirten Tülay Hatimoğulları, “Bizler de DEM Parti olarak demokratik anayasa yapım sürecine ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. 12 Eylül Anayasası'nın değişmesi ve demokratik bir Türkiye'nin inşa edilmesi konusunda adımlar atılması konusundaki görüşlerimiz bilinmektedir. Bir yol temizliğine ihtiyaç var, mevcut baskı sürecinin ortadan kalkması, anayasanın hükümlerinin uygulanması, AHİM kararlarının uygulanması bizim için çok önemli. Dün 1 Mayıs'ta yaşanan şiddet olaylarını olumsuz gördüğümüzü ve böylesi bir zeminde anayasa yapım sürecinin zorluklarının olacağının altını çizdik. En geniş yelpazedeki toplumsal mutabakatla, tüm farklı halkları ve inançları, eşit yurttaşlık temelinde bir anayasa yapım sürecinin açılması elbette bizler açısından da önemli. Türkiye'nin içinden geçtiği çok derin kriz ve yoksulluk var, bu acil ve alarm veren sorunun üstünü örtmeyecek şekilde sürecin gelişmesi için bütün partiler olarak üzerimize düşen sorumluluğumuz vardır” şeklinde konuştu.