Meclis'te samimi anlar: "Ağzını hayra aç"

Meclis'te samimi anlar: "Ağzını hayra aç"
Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun “Önder ceza alıp Meclis Başkanvekilliğinden cezaevine gidebilir” sözlerine "Ağzını hayra aç" yanıtını verdi....

Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun “Önder ceza alıp Meclis Başkanvekilliğinden cezaevine gidebilir” sözlerine "Ağzını hayra aç" yanıtını verdi.

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis Genel Kurulu’nda”af” tartışmalarına ilişkin konuştu. TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tutukluluğuna değinen Gergerlioğlu milletvekiliyken kendi tutuklanmasını da hatırlattı.

“Yarın öbür gün sizin de başınıza gelir, cezaevine girersiniz” diyen Gergerlioğlu, Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’i örnek göstererek “Vekil olduğu için Kobanê davasında tutuklanmaması gerekiyordu. Ona da aynı haksızlığı yaptılar. Ona da ‘anayasa madde 14’ü uygulamayız’ dediler, o da şu anda yargılanıyor. Böyle bir skandal yaşanabilir. Sayın Önder ceza alıp Meclis Başkanvekilliğinden cezaevine gidebilir” diye konuştu.

Önder ise Gergerlioğlu’na yanıt olarak “Ağzını hayra aç” dedi.