Mehmet Ocaktan: Muhalefet aklını başına toplamazsa, hayal kırıklığı yaşatmaya devam edecek

Mehmet Ocaktan: Muhalefet aklını başına toplamazsa, hayal kırıklığı yaşatmaya devam edecek
Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye'nin siyasi hayatında uzlaşma kültürünün zayıf olduğuna işaret ederek, "Millet İttifakı’nın ortaya koyduğu uzlaşma örneği çok kıymetliydi, ancak 14-28 Mayıs mağlubiyeti muhalefetin...

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye'nin siyasi hayatında uzlaşma kültürünün zayıf olduğuna işaret ederek, "Millet İttifakı’nın ortaya koyduğu uzlaşma örneği çok kıymetliydi, ancak 14-28 Mayıs mağlubiyeti muhalefetin ayarlarını bozdu ve bir uzlaşı denemesi daha akamete uğramış oldu" dedi.

Muhalif partilerdeki çekişmelerin, seçimlerdeki mağlubiyetin ardından motivasyonu düşen seçmenin daha da motivasyonunu düşürdüğünü söyleyen Ocaktan, köşe yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"Aslında şu ana kadar muhalefet partilerindeki iç çekişmeler, partiler arasındaki kavgalar, derin yoksulluk yaşayan fakir halkın ve gelecek umudunu kaybetmiş gençlerin umurunda bile değil. Muhalefet partileri bu gerçeği dikkate alarak hareket etmek zorundadırlar. Galiba pek farkında değiller ama muhalefetin bu içler acısı hali, genel seçimlerden zaten yaralı çıkan muhalif seçmenin motivasyonunu bugünlerde adeta felce uğratıyor.

Ayrıca unutmamak gerekiyor ki mevcut sistemde özellikle belli büyükşehirlerde ittifak yapmadan seçim kazanmanın imkan ve ihtimali yok. Eğer muhalefet bu boş işleri bırakıp aklını başına toplamazsa, ülkeye de kendilerine gönül veren insanlara da hayal kırıklıkları yaşatmaya devam ederler."

Yazının tamamı için tıklayın