Mercedes İsrail'e 1 milyon Euro yardım yaptı: Gazze'ye yardım kararı aldı

Mercedes İsrail'e 1 milyon Euro yardım yaptı: Gazze'ye yardım kararı aldı
Genel merkezi Almanya'nın Stuttgart kentinden bulunan otomotiv devi Mercedes, Gazze'ye İsrail'deki yarıdm kuruluışlarına 1 milyon Euro yardım yaparken Gazze'ye de 1 milyon Euro insani yardım kararı aldığını açıkladı Mercedes-Benz...

Genel merkezi Almanya'nın Stuttgart kentinden bulunan otomotiv devi Mercedes, Gazze'ye İsrail'deki yarıdm kuruluışlarına 1 milyon Euro yardım yaparken Gazze'ye de 1 milyon Euro insani yardım kararı aldığını açıkladı

Mercedes-Benz CEO'su Ola Kaellenius, İsrail'deki United Hatzalah ve Alman Kızıl Haçı adlı kuruluşlara 1 milyon euroluk para yardımı yaptıklarını duyurdu.

LinkedIn üzerinden bir paylaşım yapan Kaellenius, "İsrail'e yönelik terör saldırılarından bu yana dünya çapında yayınlanan haber ve görüntüler beni derinden sarsıyor. Orta Doğu'da barışa olası yansımaları konusunda son derece endişeliyim. Bölgede meslektaşlarım, uzun süredir tanıdıklarım ve iyi dostlarım var. Şiddete maruz kalan ve sevdiklerini kaybetmenin yasını tutan herkese en kalbi şefkatimi iletiyorum." dedi.

Gazze'ye de yardım kararı

Mercedes-Benz tarafından yapılan açıklamada şirketin Gazze'ye de 1 milyon Euro insani yardım yapma kararı aldı.

Şirket tarafından yapılan açıklama şöyle:

Ortadoğu’daki sivillerin akıbetinden endişe duyan Mercedes-Benz, bölgeye yönelik yaptığı insani yardımları artırıyor. Mercedes-Benz Ekim ayında hem Gazze hem de İsrail’de sivillere destek olmak amacıyla Alman Kızılhaçı ve İsrail gönüllü yardım ekibi United Hatzalah’a 1 milyon Euro bağışlamıştı. Mercedes-Benz Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta ilk destek paketine ek olarak Gazze’ye 1 milyon Euro daha insani yardım yapma kararı aldı.1 milyon Euro 'lük ek yardım, halen bölgede Filistinli sivillere yönelik insani yardım faaliyetlerini organize etmekte olan Alman Kızıl Haçı’nın kardeş kuruluşları Filistin Kızılayı (PRCS) ve Mısır Kızılayı (ERCS) ile birlikte bölgeye ulaştırılacak.