Metro çalışanları greve gitti... Neptün Soyer: Türkiye’deki tek kamu işçileri grevini İzmir hak etmiyor

Metro çalışanları greve gitti... Neptün Soyer: Türkiye’deki tek kamu işçileri grevini İzmir hak etmiyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, İzmir'de Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikasına üye metro ve tramvay çalışanları, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, İzmir'de Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikasına üye metro ve tramvay çalışanları, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine greve gitmesine ilişkin bir paylaşım yaptı.

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzmir Metro AŞ ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasındaki TİS görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Tarafların, aralarında refah payı ve enflasyon farkının da yer aldığı başlıklar üzerine uzlaşamaması sebebiyle, metro ve tramvay çalışanları saat 05.00'ten itibaren seferleri durdurdu. Grev kararı sonrasında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise belediyenin en yüksek giydirilmiş ücret teklifinin 25 bin 9 lira, en düşük giydirilmiş ücret teklifinin ise 22 bin 105 lira olduğu bilgisini paylaştı. Soyer, sendikanın ise en yüksek giydirilmiş ücret beklentisinin 39 bin 685 lira, en düşük giydirilmiş ücret beklentisinin ise 33 bin 813 lira olduğunu ifade etti.

Soyer'in eşi Neptün Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çalışanlarımıza önerdiğimiz rakamların Türkiye şartlarında pek çok kamu kurumundan ve özel sektörden DAHA YÜKSEK olduğunu görüyoruz. Bu açıdan baktığımızda, belki de Türkiye’deki tek kamu işçileri grevini İzmir hak etmiyor" dedi.