Devlet Bahçeli: Yerel seçimlerde milli irade tam olarak sandığa yansımamıştır

Devlet Bahçeli: Yerel seçimlerde milli irade tam olarak sandığa yansımamıştır
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, "Yerel seçimlerde milli irade tam olarak sandığa yansımamıştır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

31 Mart yerel seçimlerine 13 milyondan fazla seçmenin katılmadığını ifade eden Bahçeli, "Bu nedenle yerel seçimlerde milli irade tam olarak sandığa yansımamıştır" dedi.

İsrail ve İran arasındaki gerilimin tiyatro olduğunu savunan Bahçeli, Gazze'de yaşanan katliamın unutturulmak istendiğini öne sürdü.

Bahçeli konuşmasının devamında HDP'nin kapatma davasının kasten uzatıldığını öne sürerek, "HDP kapatılmalı, sıra DEM'e gelmeli, "Nitekim bölücü partilerin kapısı kilitlenmeli, başka isimlerle açılmaları anayasal çerçevede engellenmelidir" diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan seçimlerden yaklaşık 10 ay sonra milletimiz bu defa da yerel seçimler için sandık başına gitmiştir

Yeni yüzyılın ilk seçimi tamamlanmış. Seçimsiz geçecek 4 yılın önü açılmıştır. Milletimizin verdiği demokratik karara saygılıyız. Sonuçların ülkemize, milletimize ve siyasi partilere hayırlı olması da temennimizdir

31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren bir iktidar yapısı yoktur. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra rota değiştiren, hedeflerinden sapan, iddialarından cayan yerinde sayan bir Türkiye yoktur. Olması da mevzu konusu değildir.

"Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir"

Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir. Türkiye'de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı kabinesidir. Fazladan 3-5 belediye başkanlığı kazanmakla yerel iktidar tantanası koparanların siyasetin nesnel gerçeklerine vakıf olmadıkları ayan beyan ortadadır

Kendi partilerinde disiplini tesis edemeyenlerin üstelik hiçbir projeleri olmayanların hasbelkader ulaştıkları sonuçlara güvenip zafer nutukları atmaları yanılgıdır

"Şımarıklığın alemi yoktur"

Şımarıklığın alemi hiç yoktur. Çünkü bugün şımaranların, yarın milletten şamarı yemeleri mukadderdir.

31 Mart'ta yaklaşık 13 milyon vatandaşımızın sandığa gitmediği anlaşılmaktadır. Bundan dolayı milli irade tam ve eksiksiz olarak sandığa yansımamıştır.

Televizyon bülbülü olan bir profesöre sesleniyorum. Hani nerede yüzde 5'in altına inen oy oranımız? Hani nerede küçülen ve gerileyen MHP? 31 Mart seçimlerini işlerine geldiği gibi okuyanlar, zillettedir, ziyandadır, kalpleri de kaskatı kesilmiştir. MHP, 31 Mart seçimlerinden başarıyla çıkmıştır.

İsrail-İran gerilimini değerlendirdi

Barış her ülke için hayat memat konusudur.

İsrail ile İran arasında yoğunlaşan gerilimin, karşılıklı çatışma tercihinin son bulması, Ortadoğu'ya barış sağ duyu ve sükunetin hakim olması dileğimizdir.

Bölgesel bir savaşın patlak vermesi, zincirleme bir felaketi tetikleyecektir.

Bu operasyonda fırlatılan füze ve İHA'ların tamamıyla etkisiz hale getirilmesi, tek bir kişinin dahi burnunun kanamaması başka bir tartışma konusudur

Adeta Gazze katliamının perdelenmesi için iki devletin ön planda olduğu bir tiyatro gösterisi sergilenmiştir.

DEM Parti'yi hedef aldı

Kasten uzatılan HDP'nin kapatma davası sonuçlanmalı, arkasında sıra DEM'e gelmeli nitekim bölücü partilerin kapısı kilitlenmeli, başka isimlerle açılmaları anayasal çerçevede engellenmelidir.

İttifak sistemi gözden geçirilerek siyasi ve demokratik istikrarı zaafa uğratan ve uygulamada şahit olunan bazı çarpıklıklar ilerleyen süreçte giderilmelidir. Önümüzdeki sıcak gündemlerden biri de sivil, demokratik ve kapsayıcı yeni anayasa hazırlığı olmalıdır."

,