Murat Yetkin: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu olağanüstü kurultaya zorluyor

Murat Yetkin: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu olağanüstü kurultaya zorluyor
Gazeteci, yazar Murat Yetkin, seçimlerin kaybedilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişim ve liderlik vurgulu grup konuşmasını ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "değişim" sitesine ilişkin "Kılıçdaroğlu...

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, seçimlerin kaybedilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişim ve liderlik vurgulu grup konuşmasını ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "değişim" sitesine ilişkin "Kılıçdaroğlu aldığı bütün tepkilere rağmen Kurultaya dek istifa etmeme kararında görünüyor halihazırda. Bu süreci yangın soğutma, hasar tespit ve yeniden yapılanma çalışması olarak sürdürmek niyetinde görünüyor. Yani Genel Merkez önce seçim, sonra kurultay diyor"  dedi.

Yetkin, şunları kaydetti:

"Genel Merkez, ikilemini 'Kılıçdaroğlu giderse CHP değişecek mi?' söylemi üzerine kuruyor. Çünkü yönetim listelerinde yer almadıkları için bir anda İmamoğlu tarafında geçem küskünlerin yenilgide en az Kılıçdaroğlu kadar pay sahibi olduklarını söylüyorlar.

Küskünlere baktığımızda ciddi bir kısmının neredeyse meslek hanelerine milletvekili yazdıracak kadar çok dönem üst üste milletvekili oldukları da görülüyor; sonuç ortada.

Bu arada, CHP tüzüğünün de değiştirileceği Tüzük Kurultayının da yerel seçimden sonra Büyük Kurultay ile birlikte yapılabileceği, hatta “eski usül”, bir haftaya dek uzayacak tartışmalı bir Kurultay planlandığı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun gemiyi güvenli limana bırakıp o kurultay ile birlikte dümeni bırakması yüksek bir ihtimal."