Murat Yetkin'den CHP'ye: “Geçmişin mirasıyla” buraya kadar; ya sonra?

Murat Yetkin'den CHP'ye: “Geçmişin mirasıyla” buraya kadar; ya sonra?
Gazeteci-yazar Murat Yetkin, bugün yayımlanan yazısında Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. yaşı için hazırladığı “Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla” sloganı gündemine taşıdı. Yetkin, CHP'nin "Geçmişin mirasıyla yeni...

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, bugün yayımlanan yazısında Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. yaşı için hazırladığı “Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla” sloganı gündemine taşıdı. Yetkin, CHP'nin "Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla sloganı" seçtiğini belirterek, "Akıllara sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, CHP’nin de kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını yiyerek bugünlere ulaşılabildiğini getiren bir slogan. 100 yıl sonra Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken CHP’nin “geçmişin” mirası üzerine yeni ne koyacağı, nasıl ilerleyeceği sorularını da beraberinde getiriyor" dedi.

Yekin şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100’üncü yaşında “Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla” sloganını seçmesi dahi aslında çok şey anlatıyor. Akıllara sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, CHP’nin de kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını yiyerek bugünlere ulaşılabildiğini getiren bir slogan. 100 yıl sonra Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken CHP’nin “geçmişin” mirası üzerine yeni ne koyacağı, nasıl ilerleyeceği sorularını da beraberinde getiriyor."

Yetkin ayrıca, CHP yönetiminin 14-28 Mayıs seçimlerini kaybetmenin dışında, seçmeninin güvenini de ağır şekilde zedelediğini belirterek, "CHP’nin 100 yaşında geleceğe sadece geçmişinin mirasını yiyerek değil, ona ileriye doğru bir şeyler ekleyerek yürümesinde sadece kendisinin değil halkın, demokrasinin ve ülkenin çıkarı var" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...