Mustafa Sarıgül: Avrupa Birliği, yazıklar olsun sana!

Mustafa Sarıgül: Avrupa Birliği, yazıklar olsun sana!
Avrupa Parlamentosu'nun kabul ettiği Türkiye Raporu'nda Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin mevcut şartlarda başlatılamayacağına yer verildi. Kararı değerlendiren CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Sen Türkiye'yi...

Avrupa Parlamentosu'nun kabul ettiği Türkiye Raporu'nda Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin mevcut şartlarda başlatılamayacağına yer verildi. Kararı değerlendiren CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Sen Türkiye'yi ne zannediyorsun?" diye sordu.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor’un hazırladığı Türkiye raporu, bugün AP Genel Kurulu’nda 434 parlamenterin oyuyla kabul edildi.

Rapora ilişkin yapılan açıklamada, “AP üyeleri, Türk hükümeti yönünü değiştirmedikçe, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılım sürecinin mevcut koşullar altında devam edemeyeceğini belirtmektedir. Türk hükümetini, AB’yi ve üye devletleri mevcut açmazı kırmaya ve daha yakın bir ortaklığa doğru ilerlemeye çağıran AP üyeleri, AB-Türkiye ilişkileri için paralel ve gerçekçi bir çerçeve bulunmasını önermekte ve Komisyon’u olası formatlar üzerinde çalışmaya çağırmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Raporda İsveç'in NATO'ya üyeliğiyle ilgili, "Türkiye’yi İsveç’in NATO üyeliğini daha fazla gecikmeden onaylamaya çağıran Parlamento, bir ülkenin NATO’ya katılım sürecinin hiçbir şekilde başka bir ülkenin AB’ye katılım süreciyle ilişkilendirilemeyeceğini vurgular. AP milletvekilleri, her ülkenin AB’deki ilerlemesinin kendi esasına dayandığını belirtir" ifadelerine de yer verildi.

Mustafa Sarıgül, sosyal medyaya yüklediği videoda raporu eleştirdi, "Avrupa Parlamentosu Türkiyemizi üzen bir karar aldı. Avrupa Birliği diyor ki 'Sizi AB'ye almayacağız ama siz İsveç'i derhal NATO'ya alın. Avrupa Birliği, yazıklar olsun sana. Sen Türkiye'yi ne zannediyorsun?" dedi.

TIKLAYIN | Avrupa Parlamentosu, Türkiye Raporu’nu kabul etti: AB üyelik süreci mevcut şartlarda başlayamaz