Mustafa Sarıgül'den adaylık açıklaması

Mustafa Sarıgül'den adaylık açıklaması
Belediye şirket işçilerinin kadrosuz çalışmalarına tepki gösteren Mustafa Sarıgül, “Artık bu soruna noktayı koymak lazım. Belediye şirketlerinde çalışan belediye işçilerinin kadroya alınması lazım. Bu haksızlık ve adaletsizliğin...
Belediye şirket işçilerinin kadrosuz çalışmalarına tepki gösteren Mustafa Sarıgül, “Artık bu soruna noktayı koymak lazım. Belediye şirketlerinde çalışan belediye işçilerinin kadroya alınması lazım. Bu haksızlık ve adaletsizliğin giderilmesi lazım” dedi.

Belediye şirket işçilerinin kadrosuz çalışması ve yaşadıkları haksızlıkların giderilmesi için açıklamalarda bulunan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, “Mücadele verilmesi önemlidir. Ekonomik milliyetçilikle yerli üretimi desteklemek ve Türk çiftçisini korumak da kritik bir adımdır. İhtiyaçlara göre özel sektör ile kamunun bir arada olduğu ekonomik milliyetçilik modeline geçiş, ülkenin kalkınması için etkili bir strateji olabilir” dedi.

“Bu haksızlık ve adaletsizliğin giderilmesi lazım”

Belediyelerin verdiği kamu hizmetlerinin yüzde 92’sinin belediye şirket

İşçilerinin ürettiğini dile getiren Sarıgül, “Buna rağmen belediye şirket işçilerinin kadrosu yoktur. İş güvencesi yoktur. Her seçim sonrasında işten çıkarmalar oluyor. İşten çıkarılma korkusuyla çalışıyorlar. Benzer işi yapanlardan daha az maaş alıyorlar. Bunlar haksızlık ve eşitsizliktir ve iş barışını bozar. Belediye başkanlığı yapmış bir siyasi olarak belediyelerde çalışan şirket işçilerimizin durumunu iyi biliyorum ve takip ediyorum.600 binden fazla belediye şirket işçisi kadro bekliyor. Kadrolu çalışmak için mücadele veriyorlar. Bugünkü iktidar her seçim öncesi kadro sözü veriyor. Seçimden sonra unutuyorlar. Artık bu soruna noktayı koymak lazım. Belediye şirketlerinde çalışan belediye işçilerinin kadroya alınması lazım. Bu haksızlık ve adaletsizliğin giderilmesi lazım” dedi

“Türkiye’nin kurtuluşu ekonomik milliyetçilik”

İşsizlikle, geçim sıkıntısıyla, yoksullukla ve enflasyonla mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Sarıgül, “Üretime dayalı bir ekonomi modeline geçmemiz lazım. Türkiye zamlardan faturalardan başka bir şey konuşamıyor. Ekonomik milliyetçilik yapmamız lazım. Ekonomik milliyetçilik, kısaca ve basitçe, “Yerli malı yurdun malı, her Türk onu kullanmalı ve korumalı” demektir. Ekonomik milliyetçilik, ihracatımızı artırmak, ithalatımızı azaltmaktır. Ekonomik milliyetçilik, tarıma önem vermek demektir. ABD, Rusya, Kanada çiftçisini değil Türk çiftçisini ihya etmektir. Çayımıza, fındığımıza, pamuğumuza, zeytinimize, üzümümüze sahip çıkmaktır. Yabancı şirketlerin ne ekip biçeceğimize karışmasına izin vermemektir. Devlet üretme çiftlikleri, tarım işletmeleri açmaktır. Ekonomik milliyetçilik Türk markalarını değerli kılmaktır. Markalaşmaktır. Ekonomik milliyetçilik, ihracatı artırmak ithalatı azaltmaya çalışmaktır. Ekonomik milliyetçilik, enerji dahil, tüm ihtiyaçlarımızı kendi kaynaklarımızdan karşılamaktır. Türkiye'mizin, ekonomide Kuvayı Milliye ruhuna ihtiyacı var. Uluslararası şirketler ve onların yerli işbirlikçileri yüzünden tarımı, üretimi bıraktık. Sosyal devleti unuttuk. İş, aş bulmayı ,barınmayı piyasaların kaderine bıraktık” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Belediyesine adaylık tartışmaları

Yerel seçimlere ilişkin de açıklama yapan Sarıgül farklı kentlerde farklı yerlerde kendisinin aday olarak gösterilmesini bekleyen yurttaşların oluduğunu ifade etti. Sarıgül "Kocaeli'nin büyük şehir olmasını sağlamak için çok çaba gösterdim ama şunu bilin ki can Erzincan vardır" şeklinde konuştu.