Oktay Vural, İYİ Parti’den istifa eden Hatipoğlu’na sordu: Milletvekili sıfatını da bırakmanız gerekmez mi?

Oktay Vural, İYİ Parti’den istifa eden Hatipoğlu’na sordu: Milletvekili sıfatını da bırakmanız gerekmez mi?
İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, partisinden istifa eden Eskişehir milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu’na “Seçimden önce derin görüş ayrılıkları varsa neden aday adayı oldunuz? Milletvekili sıfatını da bırakmanız...

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, partisinden istifa eden Eskişehir milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu’na “Seçimden önce derin görüş ayrılıkları varsa neden aday adayı oldunuz? Milletvekili sıfatını da bırakmanız gerekmez mi?” diye sordu.

Gazete Pencere Haber Merkezi

AKP ve MHP ile ittifak öneren İYİ Parti Eskişehir milletvekili İdris Nebi Hatipoğlunun “genel seçimlerden sonra İYİ Parti ile derin görüş ayrılıkları yaşadığını” söyleyerek partisinden istifa etmesini değerlendiren İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, “İttifak tercihinizin parti nezdinde kabul olmaması mı sağlıksız istişare? Parti organlarının kararlarına rağmen şahsî tercihinizin esas alınmaması sağlıksız mıdır?” sorularını yöneltti.

“Milletvekili sıfatını da bırakmanız gerekmez mi?”

Vural, milletvekili veya belediye başkanlarının, halkın karşısına çıkıp oy istedikleri partiden ayrılmalarının halkın tercihini saptırdığını söyleyerek “Eskişehir'de İYİ Parti’den aday oldunuz ve siyasal duruşu ifade ederek oy aldınız. Görüş ayrılığınız varsa Eskişehirlilere doğru fikirlerinizi iletmemişsiniz demektir. 5 Ekim’de de Eskişehir belediye başkan adayı tanıtımına katıldınız ve ‘İYİ’ler her zaman kazanır dediniz. Temsil ettiğiniz Eskişehirlilere doğruyu söylemediğiniz için milletvekili sıfatını da bırakmanız gerekmez mi?” şeklinde konuştu.

Oktay Vural, yaptığı açıklamada İYİ Parti’den istifa eden Eskişehir milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu’nun adını telaffuz etmemesi ise dikkat çekti.

İYİ Parti’nin Eskişehir’de vekili kalmadı

Eskişehir’in altı milletvekili bulunuyor. CHP’den Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, AKP’den Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan, İYİ Parti’den ise Nebi Hatipoğlu seçimlerde milletvekili seçilen isimlerdi. Hatipoğlu’nun istifa etmesiyle İYİ Parti’nin Eskişehir’de milletvekili de kalmamış oldu.