Ömer Faruk Gergerlioğlu: BM’nin merdivenleri ekonomik kriz nedeniyle çalışmıyor

Ömer Faruk Gergerlioğlu: BM’nin merdivenleri ekonomik kriz nedeniyle çalışmıyor
TÜRKPA heyetiyle Cenevre’ye giden Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, BM’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yürüyen merdivenlerinin çalışmadığını söyledi.

TÜRKPA heyetiyle Cenevre’ye giden Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Birleşmiş Milletler’in kurumsal durumu ile ilgili önemli bir sıkıntı olduğunu söyledi.

"Birleşmiş Milletler’in binasındaki yürüyen merdivenler çalışmıyor çünkü büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor" diyen Gergerlioğlu, "Birleşmiş Milletler tüm dünya ülkelerinden para alıyor fakat İsrail’i eleştirince Güvenlik Konseyi’nden bu kararlar geçemiyor ve ABD, Birleşmiş Milletler’e ödemesi gereken parayı ödemiyor. Bunun sonucunda Birleşmiş Milletler binasında kriz yaşanıyor, yürüyen merdivenler çalışmadığı gibi elektrik tasarrufu da yapılıyor. Birleşmiş Milletler bu dünyanın önemli bir kazanımı ve maalesef şu anda dünya sistemi Birleşmiş Milletler’i bu hale getirmiş durumda. Bu hali kabul etmiyorum. Birleşmiş Milletler her ne kadar ideal ölçüde olmasa da dünyadaki insan haklarını, adalet ve eşitlik özlemini, idealini dünya çapında gerçekleştirmeye çalıştı. Eksiklikleri ve her türlü hali ile bunu yapmak için uğraştı” ifadelerini kullandı.

'Yardım görevlileri Gazze’ye giremiyor'

Gergerlioğlu şöyle devam etti: “İsrail, Birleşmiş Milletler’in yardım kuruluşu olan UNRWA’nın bazı üyelerinin HAMAS’lı olduğunu iddia etti ve somut bir delil de bulamadı. New York Times’da açıklandı, İsrail bu iddiası ile ilgili somut delil bulmadı. Birleşmiş Milletler’in görevlileri Gazze’den çıktı ve Birleşmiş Milletler yardım görevlileri Gazze’de şu an yok. Bu olay iptal olduğu için şu anda Birleşmiş Milletler’den bir yardım görevlileri Gazze’ye giremiyor. Birleşmiş Milletler bu noktada işlevsiz hale getirilmiş. Bu kabul edilecek bir durum değil. Türkiye yaşanan bu hadiseye daha duyarlı olmalı.” dedi.

Birleşmiş Milletlerin dünyadaki barışı sağlayarak katliamları ve soykırımları engellemesi gerektiğini belirten Gergerlioğlu, “Birleşmiş Milletler Gazzelilerin yanında olduğu anda böyle bir mağduriyete uğruyor. Umarım Birleşmiş Milletler bu sıkıntılardan kurtulur. Çeşitli salonları ile önemli toplantılara ev sahipliği yapan bir kurum burası. Umarım bu sıkıntı biter ve dünya sistemi adalet ve eşitliğe kavuşur. Büyük ülkeler başta ABD olmak üzere istediklerini yapıyorlar. Güvenlik Konseyi’nde veto hakları var ve bunu yapıyorlar. Birleşmiş Milletler’e ödenmesi gereken tutarı ödemiyor ve insanlığın kazanımı olan Birleşmiş Milletler şu anda zor durumda” diye konuştu