Ömer Öcalan'dan soruşturma açıklaması: Mücadelemiz meşru; geri adım atmayacağız

Ömer Öcalan'dan soruşturma açıklaması: Mücadelemiz meşru; geri adım atmayacağız
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Öcalan hakkında, “Mücadelemiz Abdullah Öcalan özgür olana kadar sürecek” sözleri nedeniyle resen soruşturma başlatıldığını duyurdu.Ankara Cumhuriyet...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Öcalan hakkında, “Mücadelemiz Abdullah Öcalan özgür olana kadar sürecek” sözleri nedeniyle resen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan hakkında re'sen soruşturma başlattı. Soruşturmaya gerekçe olarak, Yeşil Sol Parti, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER), Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) öncülüğünde "Ailelerimizle örgütlü ve özgür yaşamı büyütüyoruz" şiarıyla dün İstanbul’da düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşması gösterildi.

TIKLAYINIZ: YSP Milletvekili Ömer Öcalan hakkında soruşturma başlatıldı

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, Öcalan'ın, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride ilişkin, “Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için mücadele etmekteyiz, mücadelemiz sayın Öcalan ve Kurdistan özgür olana dek devam edecektir” sözleri soruşturma başlatıldığı belirtildi.Play Video

Başsavcılık açıklaması şöyle:

“28.Dönem Milletvekili Ömer ÖCALAN’ın 29.09.2023 tarihinde ‘Ailelerimizle örgütlü ve özgür yaşamı büyütüyoruz’ temalı programa katılarak, ‘Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için mücadele etmekteyiz, mücadelemiz sayın Öcalan ve Kurdistan özgür olana dek devam edecektir’ şeklinde sözler söylediği ve bu sözlerin muhtelif haber sitelerinde yayınladığı tespit edilmiş olup, bahse konu açıklamaların 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında suç unsuru içerdiği değerlendirildiğinden, adı geçen milletvekili hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"Geri adım atmayacağız"

Hakkında açılan soruşturmaya ilişkin Artı Gerçek’e konuşan Öcalan, şunları söyledi: “Bu hakkımda açılan 61. Fezleke oluyor. Bizim söylediğimiz her söze soruşturma açıyorlar ya da fezleke hazırlıyorlar. inandığımız değerleri savunmaya ve ifade etmeye devam edeceğiz. Bundan bir milim geri adım da atmayacağız. Bizim mücadelemiz meşrudur. Haksızlığa uğruyoruz. Sayın Öcalan üzerindeki tecriti de tüm da kamuoyu biliyor. Yıllardır ailesi olarak da haber alamıyoruz. Bu 61. Soruşturmam oldu. Bunlar benim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Türkiye’de hukuk sistemi de yoktur, hukuk da yoktur. Hukuk devleti olduğunu da ben düşünmüyorum. Söyleyeceklerim bu kadar.”