Osman Kavala hakkında yeniden yargılama talebi reddedildi

Osman Kavala hakkında yeniden yargılama talebi reddedildi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi davası hükümlüsü Osman Kavala'nın yaptığı yargılanmanın yenilenmesi talebini oybirliğiyle reddetti

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi davası hükümlüsü Osman Kavala'nın yaptığı yargılanmanın yenilenmesi talebini oybirliğiyle reddetti.

Osman Kavala’nın karara itiraz hakkı bulunuyor.

Ne olmuştu?
Gezi Parkı direnişini ‘finanse ve organize etmek’le suçlananların yargılandığı davada 25 Nisan 2022’de Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası verilmişti.

Yargıtay, 28 Eylül 2023’te Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku’nun cezalarını onamış, Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı’nın cezalarını bozmuştu.

Osman Kavala 2 bin 388 gündür hapiste.

İktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi uzun süredir “Yeni bir siyasi iklim kurulmalı” diyerek Gezi tutuklularının yeniden yargılanmasını gündeme getiriyor.

Osman Kavala da 9 Mayıs’taki açıklamasında iktidar ve ortakları arasında tartışmalara neden olan konu hakkında açıklama yapıp yeniden yargılama talep etmişti.