Özgür Özel duyurdu: Danışma Kurulu toplantısı yapılmayacak; TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlıyoruz

Özgür Özel duyurdu: Danışma Kurulu toplantısı yapılmayacak; TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlıyoruz
CHP Lideri Özgür Özel, Yargıtay'ın AYM kararına uymaması sonrası bugün 17.00'de toplanması beklenen Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağını duyurdu.Özel X hesabından şu ifadeleri kullandı:"Meclis Başkanı Sayın...

CHP Lideri Özgür Özel, Yargıtay'ın AYM kararına uymaması sonrası bugün 17.00'de toplanması beklenen Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağını duyurdu.

Özel X hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş tarafından yapılacağı bildirilen ve saat 17.00'de toplanması beklenen Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağını öğrendim. Bu durumda dün gerçekleştirdiğimiz olağanüstü grup toplantısında aldığımız karar gereği, yargı krizi ve darbe girişimini gündemde tutmak amacıyla bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlıyoruz."

Ne olmuştu?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, AYM'nin tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay için "hak ihlali" kararı vermesini uygulamaya almama ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Bunun akabininde CHP Lideri Özgül Özel dün akşam partisinin olağanüstü grup toplantısında kararı "hukuka darbe" olarak nitelendirdi.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a çağrıda bulunan Özel "Sayın Numan Kurtulmuş’u, sabahın erken saatlerinde ayrıca telefonla arayacağım, yarın buradan tüm grupların başkanlarını, genel başkanlarını kendi başkanlığındaki bir danışma kurulu toplantısı yapmaya davet ediyorum. Danışma kurulunun toplanmasını ve danışma kurulunun yarınki Meclisin çalışma planına yeniden karar vermesini, bir adalet oturumu gerçekleştirilmesini ve içinde bulunduğumuz adalet krizine TBMM’nin nasıl el koyacağına karar vermesini talep ediyoruz" dedi.

Bu sabah da Özel yaptığı bir açıklamada saat 17.00'da Danışma Kurulu'nun toplanacağını duyurmuştu.

TIKLAYIN- CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Yargıtay’ın kararı darbe girişimidir; halkı bu kalkışmayı bastırmaya davet ediyoruz