Özgür Özel'den Hatay seçimlerine ilişkin açıklama

Özgür Özel'den Hatay seçimlerine ilişkin açıklama
Ticaret Bakanlığı'nın 54 ürün grubuna ilişkin İsrail ile ihracatı kısıtlama açıklamasına Özgür Özel, "Yetersiz de olsa bir ilk adım olarak değerlendiriyoruz" dedi. Hatay seçimleriyle ilgili ise, "Hatay'da tek bir oyun takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Hem İsrail ile ticaretin kısıtlanmasına hem de Hatay seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel'in bayram mesajı şöyle:

-Oruç ibadetinin ayı olan ramazan ayını hep birlikte idrak ettik. Yarın kavuşacağımız Ramazan Bayramı’ndan 10 gün önce milletimiz bir büyük demokrasi bayramını, bir büyük demokrasi şölenini geride bıraktı.

-Tüm yurttaşlarımız oy tercihleriyle merkezi iktidarı yerelden dengeledi ve yeni bir Türkiye’nin kapılarını araladı.

-Ülkemiz, Ramazan Bayramı’na büyük bir ekonomik krizin tam ortasında, derin bir yoksulluğun içinde giriyor.

-Ramazan Bayramı’nın ardından yönettiğimiz belediyelerimiz vasıtasıyla ve parlamentoda grubumuzla, ekonomik krizden etkilenen geniş halk kesimlerinin, emeklilerin, beyaz, mavi, gri yakalı işçilerin, asgari ücretlilerin, memurların, gençlerin sorunlarını çözebilmek ve bu krizin etkilerini azaltabilmek için elimizden geleni yapacağız.

-Yoksulluğu yönetmek değil, yoksulluğu bitirmek üzere sosyal politikalar öneriyoruz, önereceğiz.

-Tüm İslam alemi ve tüm insanlığın yüreğini acıtan Gazze’deki katliama karşı yurttaşlarımızdan yükselen ve bizim de sahiplendiğimiz İsrail ile ticaretin kesilmesi taleplerine kulaklarını tıkayan Cumhur İttifakı’nın ramazan ayının son gününde ilan ettiği kısmi kısıtlamayı yetersiz de olsa bir ilk adım olarak değerlendiriyoruz.

-Gazze başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki mezalimin son bulmasını temenni ediyorum. Tüm milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bu bayramın yeni ve güzel başlangıçlara vesile olmasını diliyorum.

Özgür Özel, Hatay'daki seçim ile ilgili bir soruya, "Hatay'da tek bir oyun takipçisiyiz. Tam bir kanunsuzluk hali var. 'Tam kanunsuzluk' dilekçemiz hazırlanıyor.

Tam kanunsuzluk başvurusunu Yüksek Seçim Kurulu'na bizzat yapacağım. Aradaki farktan çok ölmüş seçmenin oy kullanması tam kanunsuzluktur. Aradaki farktan 15 kattan fazla geçersiz oyların gerekçesinin yazılmaması tam kanunsuzluktur. Çok sayıda sandıkta görev yapmaması gereken rütbeli personelin ve polisin sandık başkanı olması tam kanunsuzluktur" yanıtını verdi.

"Bütün bunlarla ilgili dosyamızı bayramı takip eden ilk günlerde bizzat ben yapacağım" diyen Özel, "Hatay seçimlerinin iptal olmak dışında bir ihtimal yoktur, Hatay seçimleri iptal olacaktır ve öngörülen tarihte yeniden yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar