Remzi Çayır'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Betül Hanım niye villasında rahat rahat oturuyor?
Hükümeti eleştiren Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır "Mersin'de 3 belediye başkanı hakkında gözaltı kararı almışsınız. Betül Hanım'ın evinde arama yapmayı niye düşünmediniz? Niye şu an villasında rahat rahat oturmakta ve keyif sürmekte" dedi.
GAZETE PENCERE - Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, partisinin genel merkezinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine açılan dosyayı yakından takip ettiklerini belirten Remzi Çayır, daha sonra bu sabah Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'in gözaltına alındığı operasyona değindi.
Fon şirketlerine yönelik soruşturmada adı geçen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Fatma Betük Sayan Kaya hakkında işlem yapılmadığını belirten Çayır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek şunları söyledi:
"YAKININIZDA BULUNANLAR SUÇ İŞLEMİYOR AMA KARŞI MAHALLE VAR YA..."
"Yanınızda bulunan, daha önce Ticaret Bakanınız kendi kocasıyla iş tutup milletin parasını kendi parası haline getirirken siz ne yaptınız? Evine gönderdiniz. Bir soruşturma açtınız mı? Açtırmadınız. Bir ifadeye çağırmasını sağladınız mı? Suç duyurusunda bulundunuz mu? Bulunmadınız. Ne yaptınız? Üstünü örttünüz. O hanımefendi şu an herhalde kocasıyla mutlu bir şekilde devam ediyor.
Yakınızda bulunanlar veya partiniz olanlar hiçbirisi yanlış yapmıyor. Hiçbirisi suç işlemiyor ama bu karşı mahalle var ya, bu muhalif olanlar... Bu muhalif olanlar zaten suçlu doğmuşlardır. Her an da suç işleyebilirler! Gereğini yapmaya devam ediyorsunuz."
"SADECE İSTİFA İLE YETİNDİNİZ"
"Sayın Cumhurbaşkanı, şu an sizin Genel Başkan Yardımcınız olan saygıdeğer hanımefendi milletin parasını cebine indirirken siz sadece istifa ile yetindiniz. Eğer bir başkası karşı mahalleden birisi buna tevessül etmiş olsaydı aynı işlemi yapar mıydınız?
Bugün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı dahil 3 belediye başkanı hakkında gözaltı kararı almışsınız. Diyeceksiniz ki, 'Bana ne, yargı yapıyor'. Haklısınız. Evet, yargı yapıyor, saat 05.00 gibi evlerinde aramalar yapılıyor. Betül Hanım'ın evinde arama yapmayı niye düşünmediniz? Niye şu an hala villasında rahat rahat oturmakta ve keyif sürmekte? Hiç mi suç işlemedi? Yoksa rüya mı görüyoruz biz? Yanlış mı yapıyoruz?"
"POLİS GÖZETİMİNDE SAVCILIĞA ÇAĞIRABİLİRSİNİZ"
"Bir tarafta muhalif olarak değerlendirdiğiniz veya sizden olmayanlara gece yarısı operasyonlar, çoluk çocuğunun gözü önünde ters kelepçeler... Bir şehrin seçilmiş belediye başkanı suç işlemiş de olabilir. Çok rahatlıkla onu birkaç tane polisin gözetiminde savcılığa çağırabilirsiniz. Bu mümkün.
Bunu yapmak yerine sanki evini kuşat, odasını kuşat, mahalleyi kuşat, gözaltına al, bunu da resimle, videolaştır, film haline getir, dağıt. Bu neyin amacı ne burada? Burada amaç ne? Biz hukukun gerçeğin mi peşinde olacağız, yoksa başka işlerin şu ya bu şekilde oluşmasına vesile mi kılıyoruz."
"BÜTÜN MUHALEFETİ BİRLİKTE HAREKET ETMEYE ÇAĞRIYORUM"
"Umutsuzluk şu an toplumda bir kangren haline dönüşmüş vaziyette. Toplum umutsuzluk durunda. Artık öyle sözler söyleniyor ki iktidarla ilgili 'Gitmeyebilirler' deniyor. 'Yok bu yol değişmez, bu Türkiye değişmez, bu iktidar değişmez' diyen milyonlar var. Daha çok korkmaya gerek yok. Korkuyu ortadan kaldırmak sizin vazifeniz. Bırakın insanlar başkasına hakaret etmeden ve birliğimizi bozmadan düşüncelerini, fikirlerini, yaklaşımlarını rahatlıkla ifade etsinler.
O sebeple ben şu anda bu düğümün çözülmesi için, geldiğimiz bu noktada ülkemizin yeniden umutlanması için, bir baharın doğması için erken seçimi gerekli buluyor ve bütün muhalefeti bu anlamda birlikte hareket etmeye çağırıyorum."
Kaynak:ANKA