Reuters: Erdoğan, ABD'yi memnun eden ve Rusya'yı üzen hamlelerle rotasını değiştirdi

Reuters: Erdoğan, ABD'yi memnun eden ve Rusya'yı üzen hamlelerle rotasını değiştirdi
İngiliz haber ajansı Reuters, "Türkiye, yaşanan ekonomik gerileme nedeniyle dış politikada yeni bir Batı eğilimi belirliyor" başlıklı bir analiz yayımladı. Reuters, ekonomik çöküşün ardından Türkiye'nin dış politikadaki...

İngiliz haber ajansı Reuters, "Türkiye, yaşanan ekonomik gerileme nedeniyle dış politikada yeni bir Batı eğilimi belirliyor" başlıklı bir analiz yayımladı. Reuters, ekonomik çöküşün ardından Türkiye'nin dış politikadaki yönünü Batı'ya döndüğünü belirterek, "Erdoğan, ABD'yi memnun eden ve Rusya'yı üzen hamlelerle rotasını değiştirdi" ifadesi dikkat çekti.

Türkiye'nin, İsveç'in NATO ittifakına katılmasını engelleyen tutumunu değiştirdiğini belirten Reuters, "Erdoğan, Türkiye'yi Batılı müttefiklerinden uzaklaştırdıktan sonra, ABD'yi memnun eden ve Rusya'yı üzen hamlelerle rotasını değiştirdi" ifadesinde bulundu. 

Analizde, "Erdoğan, ekonomik gerilemeyi tersine çevirmeyi ve yabancı yatırımcıyı ülkesine çekmeyi amaçladığı görülüyor" yorumunda bulunuldu. 

Reuters'ta yer alan analize göre, Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından gerçekleştirdiği düzenlemelerin bir parçası da dış politika oldu. Erdoğan, yüksek enflasyona ve ekonomide kötü gidişe sebep olan alışılmadık mali politikaları tersine çevirebilmek için ekonomi konusunda da yön değiştirdi. 

Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilişkisi ve yönetimdeki baskıyı arttırması nedeniyle Türkiye'nin Batılı müttefikleriyle olan ilişkilerini olumsuz etkiliyordu. Ancak Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya katılmasına onay vermesi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından ittifakı güçlendirmeye çalışan Batılı liderler tarafından memnuniyetle karşılandı.