Saadet-Gelecek Grubu | Karamollaoğlu:  Dün soykırımdan şikayet edenler; tarihin en acımasız katliamından birini gerçekleştirdiler

Saadet-Gelecek Grubu | Karamollaoğlu:  Dün soykırımdan şikayet edenler; tarihin en acımasız katliamından birini gerçekleştirdiler
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi'nin ortak grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Dün gece saatlerinde İsrail'in Gazze'de hastaneyi vurmasına ilişkin tepki gösteren Karamollaoğlu, "Dün soykırımdan...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi'nin ortak grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Dün gece saatlerinde İsrail'in Gazze'de hastaneyi vurmasına ilişkin tepki gösteren Karamollaoğlu, "Dün soykırımdan şikayet edenler; bugün çoluk, çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden tarihin en acımasız katliamından birini gerçekleştirdiler. Dün gece bir hastanenin Gazze'de vurulması zannediyorum ki bu zulmün zirvesi oldu" diye konuştu.

Karamollaoğlu'nun satırbaşları şöyle:

Acılı bir gündeyiz. Dün gece yaşananlar hepimizi derinden etkiledi. Aslında bu kadar büyük bir vahşeti ben beklemiyordum. Ama vahşetin, vahşi insanların tavrının maalesef bir ölçüsü, zamanı olmuyor. Bundan dolayı da hem bir şok yaşıyoruz hem de aslında yaşadığımız bu şoktan dolayı da kendi kendimize biraz hayret ediyoruz.

Dün toplama kamplarından şikayet edenler; bugün Gazze'de 21. yüzyılın toplama kampını oluşturdular. Dün soykırımdan şikayet edenler; bugün çoluk, çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden tarihin en acımasız katliamından birini gerçekleştirdiler. Dün gece bir hastanenin Gazze'de vurulması zannediyorum ki bu zulmün zirvesi oldu. Önce biraz tereddüt ettiler. Bunu sonuna kadar sahiplenelim mi sahiplenmeyelim mi diye. Arkasından da hiç utanmadan hiç sıkılmadan bunu kendilerinin yapmamış olabileceğini söylüyorlar. Yapmadık da diyemiyorlar tam olarak. "Önce bir danışmamız lazım, sormamız lazım" gibi saçma sapan söylemlerle kendi kendilerini oyaladılar. Ama sonradan olayın büyüklüğü daha açık bir şekilde ortaya çıkınca bu sefer reddetme aşağılığını gösteriyorlar. Hem yapıyorlar, hem de tepkinin boyutlarını görünce bundan imtina etmek için yol arıyorlar.

ABD Başkanı adeta bu zulmü teyit etmek, onlarla beraber bu zulmün bu vahşetin coşkusunu yaşamak için geliyor. Hakikaten hiç utanma, arlanma duygusu yok. Amerika buna alışık. 2. Dünya harbi bittiği zaman, atom bombasını her ne kadar önceden boş yerlerde denemişlerse bile "bunu bir de Japonya üzerinde deneyelim" diye iki şehri atom bombasıyla vurmaktan imtina etmediler. Bu kadar aşağılık bir topluluk haline geldi. Yöneticiler için söylüyorum, Amerikan toplumu için söylemiyorum.

Hiçbir ülkede böyle bir zulmün tezahür edeceğini düşünmezdim. Bunlar kendi dışındakileri insan olarak tarif etmek bile istemiyorlar. Devlet olarak; kendilerine ABD'nin verdiği en tahripkar silahları tereddütsüz kullanmayı adeta bir görev addediyorlar. Birazcık kendilerini masum gösterebilmek için de 'Bunlar insan değil ki, insan suretinde yaratılmışlar" ifadesini kullanmaktan çekinmiyorlar.