Saadet-Gelecek grubundan 4 vekil ‘Doğu Türkistan’ için Japonya'ya gidiyor

Saadet-Gelecek grubundan 4 vekil ‘Doğu Türkistan’ için Japonya'ya gidiyor
Saadet- Gelecek Grup Başkanı Selçuk Özdağ, "Japonya parlamentosunda Doğu Türkistan’da yapılan insan hakları ihlallerini dile getirmek adına 30 Ekim- 1 Kasım tarihlerinde Japonya’da olacağız. TBMM’den dört parlamenterle beraber...

Saadet- Gelecek Grup Başkanı Selçuk Özdağ, "Japonya parlamentosunda Doğu Türkistan’da yapılan insan hakları ihlallerini dile getirmek adına 30 Ekim- 1 Kasım tarihlerinde Japonya’da olacağız. TBMM’den dört parlamenterle beraber Japonya’ya gidiyoruz" açıklaması yaptı.

Saadet- Gelecek Partisi Grup Başkanı Özdağ, bugün Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayan Özdağ, Doğu Türkistan’daki Uygur, Kazak ve Kırgız Türkleri’ne uygulanan insan hakları ihlallerini anlatmak için TBMM’den 4 milletvekili Japonya’ya gideceklerini söyledi.

Özdağ, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü nedeniyle İstanbul’da yapmak istedikleri yürüyüşün iptal edilmesini de eleştirdi.

"6 parti birlikte heyet halinde gitseydik daha güçlü olmaz mıydı?"

Özdağ, Filistin’deki duruma ilişkinde şunları belirtti:

“Filistin’de bir dram, soykırım yaşanıyor. Hitler’in Yahudilere yaptıklarını bugün Yahudi, adı altında Siyonist yönetim İsrail’deki Hitler’e rahmet okurcasına daha büyük bir soykırımla karşı karşıya… Bunu alenen yapıyor. Biz Saadet- Gelecek grubu olarak Meclis’te bir grup önerisi verdik, 6 parti grubu var bu gruplardan temsilciler seçelim beraberce Mısır’a gidelim, Refah Kapısı’ndan Gazze’ye gidelim. Buradaki olayları yerinde görelim istedik ama grup önerimize Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili sayın Özlem Zengin hanımefendi ‘böyle bir teamül yok’ deyip reddettiler. Sonra 5 arkadaşlarımızı belirledik. Mısır’a gideceklerini Refah Kapısı üzerinden Gazze’ye gideceklerin bilgilerini arz ettik, dün telefon görüşmesi yaptılar… Şu ana kadar yazılı olarak cevap gelmedi. Bu sırada İnsan Hakları İnceleme Komisyonu toplandı ve Gazze’ye gitme noktasında çalışma başlattıklarını söylediler. Ama niye Meclis Genel Kurulu’nda Adalet ve Kalkınma partisi bunu reddetti. Orada ‘evet’ deseydiniz 6 parti birlikte heyet halinde gitseydik daha güçlü olmaz mıydı?"