Saadet Partili Özdağ'dan iktidara tepki: Ailenin sorumsuz babası gibisiniz

Saadet Partili Özdağ'dan iktidara tepki: Ailenin sorumsuz babası gibisiniz
Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ iktidarı hedef aldı. Özdağ, "Çocuklar evde aç, bilaç beklerken, millete hava atmak için el aleme ziyafet çeken, rızkını orda burda yiyip bitiren ailenin sorumsuz babası gibisiniz." dedi.Alper...
Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ iktidarı hedef aldı. Özdağ, "Çocuklar evde aç, bilaç beklerken, millete hava atmak için el aleme ziyafet çeken, rızkını orda burda yiyip bitiren ailenin sorumsuz babası gibisiniz." dedi.

Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkmasına ilişkin konuşan Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ iktidarı eleştirerek, "Japonya ise 103 milyon harcayarak yaptığı uzay aracı ile şu sıralar Ay’a iniş yapacak. Başkalarının yaptıkları ile övünmek, bunun cakasını satmak her şeyden önce yerli / milli olduğundan zerre şüphemiz olmayan bu iktidara hiç yakışmıyor" dedi.

Özdağ konuşması bu şekilde:

AK Parti/Erdoğan iktidarı, Türkiye Uzay Ajansı’na 2023 yılında ne kadar bütçe ayırmıştı biliyor musunuz? Tam olarak 53 milyon dolar. Ve üstelik Erdoğan, tamamen yerli ve milli uzay aracımızla 2023 yılı sonunda önce “Ay’a sert” iniş yapacağız dedikten sonra hedef büyüterek “yumuşak iniş” yapacağız demişti.

2023 yılı bitti ve 2024 yılının içindeyiz ama ortada milli-yerli bir uzay aracımız olmadığı gibi ne zaman bitirileceğine dair bir bilgi de yok. Sanırım Ay’a yerli ve milli yolculuk için verilen sözler havada asılı kaldığı için büyük bir şatafat ile söz konusu turistik geziyi devreye soktular.

"Yanlış duymadınız 55 milyon dolar"

Bunun için uzay’ın daha doğrusu Low-orbit yani alçak yörünge denen ve atmosferin hemen üst tabakasında yaklaşık 420 km mesafede bulunan “gök-otel” olarak tabir edilen yere turistik uzay yolculuğu hizmeti veren Elon Musk’in firmasına 55 milyon dolar ödendi. Evet yanlış duymadınız 55 milyon dolar. Yani yerli milli uzay aracı da dahil bütün bir uzay çalışması için 2023 yılında ayrılan bütçeden daha fazla.

Bakınuz mevzunun Ay’a seyahat ile de bir ilgisi yok. Zira Ay’ın dünyaya olan uzaklığı yaklaşık 385 bin km. yani 420 km nerde 385 bin km nerde ! Zaten ülkelerin hedefi artık Ay falan da değil. Devletler hatta firmalar ve bilim insanlarının hedefi Mars ve diğer uzak gezegenler artık.

"İki haftalık bir turistik gezi"

İktidar seçim öncesi propaganda yapsın diye bu ülkenin 55 milyon doları, iki haftalık bir turistik gezi için harcandı maalesef. Aslında olan biten bundan ibarettir. Mesela Hindistan, kısa bir süre önce tamamen kendi imkanları ile 73 milyon dolar harcayarak yaptığı uzay aracı ile Ay’a iniş yaptı.

Japonya ise 103 milyon harcayarak yaptığı uzay aracı ile şu sıralar Ay’a iniş yapacak. Başkalarının yaptıkları ile övünmek, bunun cakasını satmak her şeyden önce yerli /milli olduğundan zerre şüphemiz olmayan bu iktidara (!) hiç yakışmıyor. (!)

Her icraat ve eylemini seçimlere endeksleyen, ülke yönetmek yerine algıları yöneten ve hiçbir şeyi gerçekten yapmayan ancak her şeyi mış-miş,/muş gibi yapan iktidarı en azından ciddiyete davet ediyorum.

"Sorumsuz baba gibisiniz"

Kimse size uzaya’Ay’a falan gitmeyin demiyor. Çocuklar evde aç, bilaç beklerken, millete hava atmak için el aleme ziyafet çeken, rızkını orda burda yiyip bitiren ailenin sorumsuz babası gibisiniz. Kendisini uyaran konu komşu akrabaya da: sizi gidi vizyonsuzlar, hem benim bir itibarım var demeyi de ihmal etmeyen BABA (!)