Sabah yazarı: Ümit Özdağ, bugünlerde muhalefetin canına okuyor

Sabah yazarı: Ümit Özdağ, bugünlerde muhalefetin canına okuyor
Sabah yazarı Burhanettin Duran, "28 Mayıs'a giderken Kılıçdaroğlu'na aşırı sağ söylemler seslendirten Özdağ, bugünlerde muhalefetin canına okuyor. Önce gizli protokolü açık eden Özdağ, şimdi CHP ve İYİ Parti tabanlarının...

Sabah yazarı Burhanettin Duran, "28 Mayıs'a giderken Kılıçdaroğlu'na aşırı sağ söylemler seslendirten Özdağ, bugünlerde muhalefetin canına okuyor. Önce gizli protokolü açık eden Özdağ, şimdi CHP ve İYİ Parti tabanlarının birbirini suçlama potansiyelini güçlendiriyor" dedi.

Duran, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ikinci tur öncesi gizli protokol yaptığını açıklamasının "hem CHP içinde, hem 6'lı masada hem de muhalif seçmende ciddi güvensizlik oluşturduğunu" söyledi. 

"Özdağ, gizli protokolü kabul etmek zorunda bırakarak Kılıçdaroğlu'na yaman bir darbe vurdu" diyen Duran, bugünkü yazısında şunları kaydetti:

"2. turun önemli ortağı olarak Özdağ yeni bir hamle daha yaptı. İYİ Partililerin Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini ileri sürdü.

Elbette 6'lı masanın bileşenlerinin her birisinin kendini aklayacak diğer ortakları suçlayabilecek çok siyasi bahanesi bulunuyor.

Bununla birlikte 6'lı masadaki partiler ve HDP yenilgi konusunda birbirini açıktan eleştirmiyor.

Ancak 28 Mayıs'a giderken Kılıçdaroğlu'na aşırı sağ söylemler seslendirten Özdağ, bugünlerde muhalefetin canına okuyor.

Önce gizli protokolü açık eden Özdağ, şimdi CHP ve İYİ Parti tabanlarının birbirini suçlama potansiyelini güçlendiriyor.

Neydeyse açıklamalarıyla 6'lı masayı yerel seçimlerde bir daha iş birliği kuramayacakları ölçüde tarumar ediyor."