Salıcı’dan hükümete çağrı: KYK veya üniversite yurduna kayıt yaptıramayacak öğrenciler için kira desteği açıklayın

Salıcı’dan hükümete çağrı: KYK veya üniversite yurduna kayıt yaptıramayacak öğrenciler için kira desteği açıklayın
CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, üniversite öğrencilerinin barınma sorunuyla ilgili hükümete; “KYK veya üniversite yurduna kayıt yaptıramayacak öğrenciler için kira desteği açıklayın. 18-20 yaş arasındaki gençlerimizi,...

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, üniversite öğrencilerinin barınma sorunuyla ilgili hükümete; “KYK veya üniversite yurduna kayıt yaptıramayacak öğrenciler için kira desteği açıklayın. 18-20 yaş arasındaki gençlerimizi, evlatlarımızı mağdur etmeyin” çağrısı yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Oğuz Kaan Salıcı, üniversitede kayıt döneminin başlamasıyla ortaya çıkan öğrencilerin barınma sorununun çözümü için hükümete çağrı yaparak “KYK veya üniversite yurduna kayıt yaptıramayacak öğrenciler için kira desteği açıklayın” dedi. Salıcı yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“KYK yurtlarında kapasite yetersiz”

“KYK yurtlarının kapasitesi yetersiz, özel yurtların fiyatları ise pahalı. Maddi durumu olmayan gençler, denetimsiz vakıfların yurtlarına mahkûm ediliyor. Yoksulluğu istismar eden zihniyet, sübvanse edilmiş fiyatlar sayesinde gençlere kendi inanç yorumlarını dayatıyor.

“İmdada halkçı belediyeler yetişiyor”

Gençlerin ve ailelerin imdadına uygun fiyatlı ve konforlu imkânlarıyla bizim belediyelerimiz, halkçı büyükşehir belediyelerimiz yetişmeye çalışıyor. Bu değerli özverilerini kutluyorum.

“Kira desteği açıklayın”

Hükümete yaptığım çağrımı tekrarlıyorum. KYK veya üniversite yurduna kayıt yaptıramayacak öğrenciler için kira desteği açıklayın. 18-20 yaş arasındaki gençlerimizi, evlatlarımızı mağdur etmeyin. Kiralar ateş pahası ama barınma, her öğrencinin hakkı. Eğitimin olmazsa olmazı.”