Sebahat Tuncel cezaevinde eyleme gidiyor

Sebahat Tuncel cezaevinde eyleme gidiyor
Eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel, ağır hastaların tutuklu olmasını 3 gün boyunca yemek almayarak protesto edecek.Kobani Davası’nın 31’nci duruşmasında...

Eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel, ağır hastaların tutuklu olmasını 3 gün boyunca yemek almayarak protesto edecek.

Kobani Davası’nın 31’nci duruşmasında konuşan Sebahat Tuncel; Erzincan L Tipi Cezaevi’nde, 30 Ağustos’ta gırtlak kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Şakir Turan ve ağır hasta tutsaklar için Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki kadın tutuklular olarak 3 günlük yemek almama eylemi yapacaklarını duyurdu. 

"ATK, en ağır hastalara verdiği ‘cezaevinde kalabilir’ raporlarıyla bu sistematik cinayetlerin birinci elden sorumlusu"

Mezopotamya Haber Ajansı'na göre Tuncel, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde yapılacak eyleme ilişkin şunları söyledi:

“Bugün Türkiye zindanlarında muhalif olan, demokrat olan ama en çok da Kürt'ün varlığına yapılan baskı ve işkence faşizan boyutlara ulaşmıştır. Son iki yılda onlarca Kürt siyasi tutuklunun ölümü bu şekilde gerçekleşti. Cezaevlerinden mafya, Ergenekoncu, Hizbullahçı çıksın diye düzinelerce yasa çıkarıldı. Yetmedi uyuşturucusundan tecavüzcülere tüm adliler serbest bırakıldı. Buna karşı Kürt siyasi tutuklular bir taraftan infaz yakmalarıyla umut hakkı tanınmayacak şekilde daha fazla içeriye tıkıldı. Diğer yandan adeta Kürt'ün çıksa bile ancak ölüsü çıkar dedirten onlarca ağır tutsak tutuklunun cenazesi çıktı. ATK kurumu; en ağır hastalara verdiği ‘cezaevinde kalabilir’ raporlarıyla bu sistematik cinayetlerin birinci elden sorumlusu oldu. Üstelik ağır hasta tutsaklara sevdikleri ve yakınlarıyla ‘veda hakkı’ dahi tanımamaktadır.