Selvi: İstanbul İl Kongresi’ni kazanan İmamoğlu, kararını değiştirip CHP Genel Başkanlığı’na adaylığı düşünür mü?

Selvi: İstanbul İl Kongresi’ni kazanan İmamoğlu, kararını değiştirip CHP Genel Başkanlığı’na adaylığı düşünür mü?
CHP İstanbul İl Kongresi'ne "değişim damga vurmasını vurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in desteklediği Özgür Çelik, il başkanı seçildi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün yayımlanan...

CHP İstanbul İl Kongresi'ne "değişim damga vurmasını vurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in desteklediği Özgür Çelik, il başkanı seçildi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün yayımlanan yazısında "İstanbul İl Kongresi’ni kazanan Ekrem İmamoğlu kararını değiştirip yeniden CHP Genel Başkanlığı’na adaylığı düşünür mü?" sorusuna yanıt aradı. 

Seliv, "Ekrem İmamoğlu’nun kararını değiştirmediği, CHP Genel Başkanlığı’na aday olmayı düşünmediği söyleniyor" dedi.

Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı:

İmamoğlu’nun adayı Özgür Özel. Ekrem İmamoğlu kurultayda Özgür Özel’in kazanması için çalışacak.  İmamoğlu’nun hedefinin yerel seçimler olduğu söyleniyor. Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yeniden kazanırsa CHP Genel Başkanlığı için mi kolları sıvayacak, yoksa 2028’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine mi hazırlanacak? 'Ona seçimden sonra karar verecek' deniliyor.

Ama İstanbul seçimleri o kadar uzun vadeli hesap yapmaya izin vermeyebilir. Çünkü anketler Ekrem İmamoğlu açısından parlak çıkmıyor. İmamoğlu, HDP ve İYİ Parti ile ittifak yapılmadığı takdirde kaybediyor. İttifak yapılsa dahi durumu tehlikede." 

Yazının tamamı için tıklayınız