Selvi'nin yazısına MHP'den sert tepki: Kılıç artığı

Selvi'nin yazısına MHP'den sert tepki: Kılıç artığı
MHP'nin sosyal medya sorumlusu Hüseyin Özkan, Gezi tutukluları ve Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını isteyen Abdülkadir Selvi'ye 'kılıç artığı' dedi

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin seçim yenilgisi sonrası AKP içindeki değişikliklere ilişkin kaleme aldığı yazı gündemde yerini koruyor. Selvi köşe yazısında AKP’nin reformcu tarafını yeniden güçlendirmesi gerektiğini söylerken Gezi tutukluları ve Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istemişti.

Selvi’ye yanıt Cumhur İttifakı ortaklarından MHP’den geldi.

MHP’nin sosyal medya sorumlusu Hüseyin Özkan Selvi’nin yazısının ilgili bölümünü alıp “Abdülkadir Selvi, yok hükmündedir. Çöptür. Kalem ve Kılıç artığıdır” ifadelerini kullandı.

Özkan’ın X’te verdiği tepki şöyle:

Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor? Artık iklimin değişmesi ve baharın gelmesi gerekiyor.”

Sözlerini sarfeden Abdülkadir Selvi, yok hükmündedir. Çöptür. Kalem ve Kılıç artığıdır! Türkiye’ye bahar ikliminin gelmesi için, Selvi ve türevlerinin emekliliği yeterli olacaktır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Abdülkadir Selvi arasında geçmiş dönemde de kriz çıkmış Bahçeli Selvi’ye “kılıç artığı” demişti.

Bu söylem üzerine Selvi’nin Alevi kökenli olması nedeniyle bu ifadelerin kullandığını belirten Alevi dernekleri Bahçeli’yi sözlerinden ötürü eleştirmişti.