Serbest bırakılan İsrailli uyuşturucu kaçakçısı için Saadet Partisi'nden soru önergesi: Siyasi bir pazarlık konusu yapıldı mı?

Serbest bırakılan İsrailli uyuşturucu kaçakçısı için Saadet Partisi'nden soru önergesi: Siyasi bir pazarlık konusu yapıldı mı?
Türkiye’de uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 10 yıl hapse mahkum edilen İsrail vatandaşı Danny Aweke’nin 4,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra ülkesine iade edildi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul...

Türkiye’de uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 10 yıl hapse mahkum edilen İsrail vatandaşı Danny Aweke’nin 4,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra ülkesine iade edildi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, konuyu Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi verdi.

Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılan İsrailli Danny Aweke, serbest bırakıldı. Türkiye'de son dört buçuk yıldır tutuklu Aweke, erken tahliyesinin ardından cumartesi günü İsrail'e dönmüştü. Aweke, “Hep bu anı bekliyordum, ailemle ve arkadaşlarımla görüşmeyi dört gözle bekliyordum. Özel olarak, milletvekili Pnina Tamano-Shata’ya beni çıkarmak için diplomatik olarak müdahalede bulunduğu için teşekkür ediyorum.  Bütün İsrail halkına teşekkür ediyorum” dedi.İsrail ordusunda görev yapan ve daha öncesinde sicili temiz olan Aweke, 2019 yılının Ocak ayında bavulunda 34 kilogram gat maddesi bulunduğu için tutuklanmıştı. Aweke, Almanya’ya gitmek üzere aktarma yaptığı İstanbul’da yakalanırken kendisi, “Uyuşturucu kaçakçıları beni kandırdı” demişti.

İLGİLİ HABER: İsrailli uyuşturucu kaçakçısı serbest bırakılırken MİT kanunu mu işletildi?

Meclis gündeminde

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yanıtlaması istemiyle önerge veren Kaya, 7 soru yöneltti.

Kaya'nın verdiği soru önergesi şöyle: