Seyhan Belediye Başkanı 'Öcalan montajlı' fotoğraf ile hedef alındı

Seyhan Belediye Başkanı 'Öcalan montajlı' fotoğraf ile hedef alındı
CHP Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin hem Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral hem de iktidara yakın medya organları tarafından montajlı fotoğrafla hedef alındı

Tolga Balcı

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarının CHP’li belediye başkanlarına ilişkin yaptığı skandal açıklamalara bir yenisi daha eklendi.

CHP Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ocak ayında gerçekleştirdiği DEM Parti Seyhan ilçe Başkanlığı ziyareti üzerinden Abdullah Öcalan fotoğrafı eklenmiş montajlı resimlerle hedef alındı.

Oktay Saral başrolde

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi ve Erdoğan’ın danışmanı Oktay Saral montajlı bir görselle CHP Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’i hedef aldı.

Seçim öncesi DEM Parti Seyhan ilçe Başkanlığını ziyaret eden Tekin’in Abdullah Öcalan fotoğrafı ile montajlanmış görselini paylaşan Saral, CHP’li Tekin’ e hakaret etti.

Saral’ın X’ten yaptığı paylaşımda hakaret içeren açıklamaları şöyle:

“T.C. tabelası asarak şov yapan CHP’nin, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin alçağı, terörist başının fotoğrafının asılı olduğu makamda oturup, DEMleniyorsa başka bir şey söylemeye gerek yok. Bu CHP-DEM ortaklığının değil, CHP-PKK işbirliğinin apaçık resmidir!”

ekran-goruntusu-2024-04-23-164244.png

AKP’ye yakın medya organları da hedef aldı

Saral’ın bu paylaşımın üstünde iktidara yakın medya organları ise Oya Tekin’i hedef alarak linçe başladı.

Orijinal fotoğrafta Öcalan’ın resmi bulunmazken montajlı fotoğrafları paylaşan iktidara yakın medya organları Tekin hakkında “İşte CHP-DEM işbirliğinin fotoğrafı! CHP’li başkan teröristbaşının fotoğrafının altında DEM’lenmiş” başlığı ile haber girmeye başladı.

ekran-goruntusu-2024-04-23-164433.png

Ayrıca X’te Türkiye gündemine giren Oya Tekin hakkında AKP’ye yakın hesaplar montajlı resim üzerinden hedef almaya da devam ediyor.

Yeni Akit ise montajlı görselle okuyucularına haberi şöyle duyurdu:

akit.png

Orijinal fotoğrafta Öcalan yok!

Orijinal fotoğraf ise CHP'li Oya Tekin'in hesabında hala duruyor. Paylaşılan fotoğrafta Tekin'in ziyareti esnasında Abdullah Öcalan resminin olmadığı apaçık ortada.

İşte Tekin'in o paylaşımı