Sosyalist kurumlar, Tunceli'de ittifak kurma kararı aldı

Sosyalist kurumlar, Tunceli'de ittifak kurma kararı aldı
EMEP, SMF, EÖC ve TİP, 31 Mart yerel seçimleri için Tunceli'de ittifak kurma kararı aldıklarını duyurdu.Tunceli'de Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) ve Türkiye İşçi Partisi...
EMEP, SMF, EÖC ve TİP, 31 Mart yerel seçimleri için Tunceli'de ittifak kurma kararı aldıklarını duyurdu.

Tunceli'de Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) , 31 Mart yerel seçimleri için ittifak kurduklarını açıkladı.

Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, kurumlar adına ortak açıklamayı okuyan EMEP İl Başkanı Ergin Tekin, en geniş ittifakı savunduklarını belirterek "Somut olarak Dersim merkez, ilçeler ve bir beldeyi kapsayan ortak program, ortak yönetim ve ortak protokolün en doğru, birleştirici ve demokratik bir ittifak olduğunu savunuyoruz. Bu tutum etrafında birleştiğimizi buradan halkımıza ilan ediyoruz" dedi.

"İktidar ve muhalefet sınıfsal karaktere göre pozisyon alıyor"

İktidarın ve muhalefetin kendi sınıfsal karakterine göre pozisyon alarak ittifaklar kurduğunu söyleyen Tekin, "Dersim özgülünde gerçekleşen yerel seçimler ittifakı da bu genel politik tutumumuzun bir sonucu olarak olgunlaşmış bulunmaktadır. Burjuva cephesinin durumunu takip etmekle birlikte mücadelemizin varlık gerekçesi olan demokratik, sol, sosyalist cephenin sürece dair hazırlık ve politikaları sorumluluğumuzun esasını oluşturmaktadır" diye konuştu.

"En geniş ittifakı savunuyoruz"

"İttifakı oluşturan halk güçleri olarak emeği, üretimi ve şeffaflığı merkeze koyan bir tutumla demokratik, halkçı bir belediyecilik anlayışında hareket edip, halk güçlerinin en geniş demokratik ittifakını örerek burjuva belediyeciliğine karşı halkın alternatif belediyeciliğini birlikte oluşturacaklarını" dile getiren Tekin, şöyle devam etti:

"Yukarıda özetlemeye çalıştığımız politik muhteva doğrultusunda hareket ederek, Dersim’in bütün birikimlerini ve kazanımlarını merkeze koyarak, sahiplenerek ve ayrımsız tüm devrimci, demokratik, ilerici ve yurtsever dinamikleri kapsayan, Dersim’in tarihsel, siyasal ve sosyolojik gerçekliği ve özgünlüğünü esas alan en geniş demokratik ittifakı savunarak kazanımla çıkmak tek politik doğrultumuzdur."

Kent merkez,, ilçeler ve bir beldeyi kapsayan ortak program, ortak yönetim ve ortak protokolün en doğru, birleştirici ve demokratik bir ittifak olduğunu savunduklarını ifade eden Tekin "Bu tutum etrafında birleştiğimizi buradan halkımıza ilan ediyoruz" dedi.