Soylu: ​İnsanlığın asıl ihtiyacı olan daha fazla maddiyat değil, bir lokmanın bile paylaşıldığı maneviyattır

Soylu: ​İnsanlığın asıl ihtiyacı olan daha fazla maddiyat değil, bir lokmanın bile paylaşıldığı maneviyattır
AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Kurban Bayramı mesajında, "​İnsanlığın asıl ihtiyacı olan şey, daha fazla teknoloji, daha fazla maddiyat değil, 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' Hadisi Şerifi ile bize çizilen...

AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Kurban Bayramı mesajında, "​İnsanlığın asıl ihtiyacı olan şey, daha fazla teknoloji, daha fazla maddiyat değil, 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' Hadisi Şerifi ile bize çizilen istikametteki o gönül iklimi, yardımlaşma duygusu, bir lokmanın bile paylaşıldığı o maneviyattır" dedi.

Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Modern dünyanın insanlığa dayattığı hastalıkların çözüm adresi olan yüce Dinimiz, Kurban ibadetinin manevi anlamını, İslam âleminden tüm dünyaya yayarak adeta ruhunu arayan modern insana “işte aradığınız ruh burada” demektedir. ​İnsanlığın asıl ihtiyacı olan şey, daha fazla teknoloji, daha fazla maddiyat değil, “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” Hadisi Şerifi ile bize çizilen istikametteki o gönül iklimi, yardımlaşma duygusu, bir lokmanın bile paylaşıldığı o maneviyattır. ​Kıymeti her geçen gün daha iyi anlaşılan Kurban Bayramı’ndaki mesajın tüm dünyaya yayılması temennisiyle; aziz Milletimizin ve bütün İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, bütün insanlığa Cenab-ı Allah’tan huzur, sağlık ve mutluluk diliyor, güzel bir bayram geçirmelerini içtenlikle temenni ediyorum."