Soylu ve Varank isimleri tartışılıyor, Kandemir hedefte

Soylu ve Varank isimleri tartışılıyor, Kandemir hedefte
AKP’de yenilginin faturası Erkan Kandemir’e kesildi: Yerine tartışılan isim kulisleri hareketlendirdi

Tolga Balcı

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından AKP’de üst üste yapılan MYK toplantılarında seçim yenilgisinin nedenleri ve yenilgi sonrası oluşacak değişiklikler konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında süren toplantılara ilişkin kulisler de hareketlendi.

Tarihinde ilk kez ikinci parti konumuna düşen AKP’de ‘büyük’ değişikliklerin yaşanacağı ifade edilirken, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve parti sözcülüğü görevlerinin değişeceği en büyük iddialardan biri.

Geçtiğimiz gün yapılan MYK toplantısı sonrası kulislerde Erdoğan’ın il başkanlıkları ve il teşkilatlarından başlayan bir değişime gideceği ifade edilmişti.

Tüm gelişmelerin üstüne İçişleri Bakanlığı görevinden sonra sessizliğe bürünen Süleyman Soylu ve eski bakan Mustafa Varank hakkında yeni iddialar ortaya atıldı.

Ankara’da Soylu ve Varank’ın isimlerini ise bu ikiliye yakın bazı siyasetçilerin tartıştırdığı AKP içinde bir nevi koltuk kapma yarışı yaşandığı değerlendirilmeleri yapılıyor.

Soylu görev mi bekliyor?

AKP içinde yaşanan tartışmalar sonrası Süleyman Soylu’nun görev beklediğini bazı yetkililere ifade ettiği iddia edilirken Soylu sessizliğini bozup Sözcü’den Can Bursalı’ya “Partimiz, tüm kurullarıyla değerlendirmelerini yapıyor. Biz de seçimle ilgili katkıda bulunmak üzere fikrimizi söyledik” demişti.

AKP kulislerinden edinilen bilgiye göre Soylu’ya yakın isimler Soylu’nun genel merkezde görev alacağını konuşmaya başladı.

Bu iddialar arasında son MYK toplantısında seçim sonuçları üstüne uzun bir sunum yapan Erkan Kandemir’in yerine Süleyman Soylu’nun getirileceği en güçlü iddialardan biri.

Çelik sözcülüğü bırakacak mı?

Öte yandan 2021 yılından bu yana parti sözcülüğü yapan Ömer Çelik’in yerine de genç birinin getirileceği iddialar arsında. Çelik’in ise AKP Genel Başkan Vekilliği görevine getirileceği ifade ediliyor.

Mustafa Varank ismi zikrediliyor

Ayrıca eski bakan ve seçim döneminde Bursa’da görev alan Mustafa Varank’ın Medya ve Tanıtım Başkanlığı görevine atanacağı ve TBMM’de sürdürdüğü Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı görevinden bu atamayla istifa edeceği söylenenler arasında. AKP içindeki tartışmalarda Varank’ın Bursa’da yaşanan seçim yenilgisi ardından çok eleştirildiği iddia edilmiş Varank cephesinden bir yalanlama gelmemişti.

Varank’ın adı özellikle seçim sonrası sosyal medyayı aktif kullanarak muhalefete yaptığı ağır eleştirilerle sık sık gündeme geliyor.