Sözcü yazarı Erkin: Akşener gözünü CHP’nin boşalttığı alana dikmiş

Sözcü yazarı Erkin: Akşener gözünü CHP’nin boşalttığı alana dikmiş
Sözcü yazarı Aytunç Erkin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’taki konuşmasını değerlendirdi. Erkin, İYİ Parti'nin “Rotamız net pusulamız millet” sloganının altında, “merkez sağ”dan ziyade...

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’taki konuşmasını değerlendirdi. Erkin, İYİ Parti'nin “Rotamız net pusulamız millet” sloganının altında, “merkez sağ”dan ziyade CHP'nin “boşalttığı” iddia edilen alanı doldurmak olduğu görüşünü ifade etti.

Erkin, Akşener’in konuşmasından şu bölümü hatırlattı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e düşman olanlara, Cumhuriyet değerlerimizi hiçe sayanlara, demokrasimizle meselesi olanlara, Türk demekten korkanlara, Andımız'dan rahatsız olanlara, Anayasamızın, ilk 4 maddesiyle sorunu olanlara, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milletiyle, birliğiyle, bütünlüğüyle ilgili, karın ağrısı olanlara, terörle ve bölücü unsurlarla ilişkisi olanlara, terörün gölgesinde ne gizli ne açık işbirlikleri hayal edenlere hayır diyoruz.”

Erkin, “Bu çizgi, CHP'nin 2010'dan yani Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önce oturduğu çizgi. ‘Milli siyaset’ vurgusu bu noktada öne çıkıyor ve önce ‘kaygılı kentliyi’ kazanmanın amaç olduğunu bize anlatıyor. ‘Önce kent sonra kır’ diyelim! Bu nedenden dolayı da ‘ittifaktan’ ziyade ‘tek başına’ olmayı göze alıyor İYİ Parti” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın