Steinmeier’den, Yavaş’a: Tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor

Steinmeier’den, Yavaş’a: Tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Mansur Yavaş’la bir araya geldi. Görüşmede Türkiye’deki yerel seçimlerden bahsedildi. Steinmeier, Yavaş’a “Tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor” dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Mansur Yavaş’la bir araya geldi. İkilinin görüşmesinde yerel seçimler ele alınırken Steinmeier, Mansur Yavaş’ın seçim zaferine değinerek, “Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor. Almanya’da seçimler ilgiyle izlendi” dedi.

Almanya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Steinmeier, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor. Almanya’da seçimler ilgiyle izlendi" dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş ile görüşmesi basına kapalı yapıldı. Görüşmede Steinmeier Yavaş'a, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor. Almanya’da seçimler ilgiyle izlendi" dedi.

Erdoğan ve Özel’le görüşecek

Steinmeier, Anıtkabir’in ardından Ankara Üniversitesi’ni ziyaret edecek. Ankara Üniversitesi Rektörü tarafından karşılanacak olan Steinmeier üniversitedeki temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı’na hareket edecek.

Resmi karşılama töreninin ardından ikili ve heyetler arası görüşmeler yapılacak. Ortak basın toplantısının ardından resmi yemeğe katılacak olan Steinmeier son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür ile bir araya gelecek.