Suat Kılıç’tan, İran- İsrail gerilimi açıklaması: İran-İsrail gerilimi Gazze’deki soykırımı unutturmamalı

Suat Kılıç’tan, İran- İsrail gerilimi açıklaması: İran-İsrail gerilimi Gazze’deki soykırımı unutturmamalı
Yeniden Refah’tan İran-İsrail gerilimine ilişkin yaptığı açıklamada, Temel mesele Gazze'de yaşanmakta olan insanlık dramıdır. Ama maalesef dünya bugün Gazze'de yaşananları değil, İsrail'le İran arasındaki atışmaları izlemeye mecbur bırakılıyor” dedi.

Yeniden Refah’tan İran-İsrail gerilimine ilişkin yaptığı açıklamada, Temel mesele Gazze'de yaşanmakta olan insanlık dramıdır. Ama maalesef dünya bugün Gazze'de yaşananları değil, İsrail'le İran arasındaki atışmaları izlemeye mecbur bırakılıyor” dediYeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İran-İsrail gerilimine ilişkin, “Temel mesele Gazze'de yaşanmakta olan insanlık dramıdır, insan hakları ihlalleridir, soykırımdır ama kendi medyamız da başta olmak üzere maalesef dünya bugün Gazze'de yaşananları değil, Refah Kapısına sıkıştırılan milyonların açlığını, ilaçsızlığını, çaresizliğini değil, İsrail'le İran arasındaki atışmaları izlemeye mecbur bırakılıyor. Biz dikkati bir kere daha Gazze'deki soykırıma ve insanlık dramına çekiyoruz” dedi.

‘İran-İsrail gerilimi Gazze’deki soykırımı unutturmamalı’

‘7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail soykırım politikasını amansız bir şekilde sürdürüyor. Netanyahu, yüzyılın Hitleri olarak durdurak bilmeksizin Gazze'yi yerle bir etmesi yetmemiş gibi Refah Kapısına çaresizce sürülen milyonların üzerine bombalar yağdırmaya mermiler yağdırmaya devam ediyor. Bununla birlikte tırnak içinde insani yardımlar da bölgeye ulaştırılmıyor. Havadan paraşütlerle atılan yardımların büyük bölümü denizin üzerine düşüyor. Bu görüntüler çağ dışıdır. Bu görüntüler ahlak dışıdır, insaf dışıdır, insanlık dışıdır ve maalesef bu görüntüleri yaşatan İsrail olduğu kadar gözetleyen, destekleyen, teşvik eden de Amerika Birleşik Devletleridir, İngiltere'dir, İtalya'dır, Almanya'dır, Fransa'dır. İçimiz kan ağlıyor ama elimizden bunları ifade etmekten fazlası maalesef gelmiyor. Son günlerde tırmanan İran-İsrail geriliminin Gazze'yi gölgelemesini de arzu etmiyoruz. Oradaki temel mesele Gazze'de yaşanmakta olan insanlık dramıdır, insan hakları ihlalleridir, soykırımdır ama kendi televizyonlarımız ve medyamız da başta olmak üzere maalesef dünya bugün Gazze'de yaşananları değil, Refah Kapısına sıkıştırılan milyonların açlığını, ilaçsızlığını, çaresizliğini değil, İsrail'le İran arasındaki atışmaları izlemeye mecbur bırakılıyor. Biz dikkati bir kere daha Gazze'deki soykırıma ve insanlık dramına çekiyoruz. Başkenti Kudüs olan Filistin devletinin bütün dünyaca tanınması ve işgalcilerin yerleştirildikleri bölgelerden çıkarılarak savaş tazminatlarıyla Gazze'nin Filistin'in yeniden ihya ve inşası tek çözüm yoludur. Dünya artık bu gerçekle yüzleşmek, bu gerçeğe dönmek mecburiyetindedir.

‘Yeni Anayasa tekliflerine kapımız açıktır’

Yeni anayasa çağrılarına Yeniden Refah Partisi kapı olarak da kafa olarak da açıktır. Teklif olur ise bu teklifi değerlendirmeye de açık olduğumuzu daha önce beyan ettik. AK Parti grubundan, MHP grubundan ya da CHP grubundan veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilen herhangi bir siyasi parti grubu tarafından bir anayasa değişikliği teklifi hazırlanacak olursa bunu değerlendirmeye, ele almaya ve destek verip vermeyeceğimizi parti zeminlerinde tartışmaya hazırız ve açığız. Bununla birlikte görüyoruz ki 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında yeni bir anayasa değişikliği arzusu Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer edinecek. Dolayısıyla buna yönelik olarak Yeniden Refah Partisi olarak biz de yeni anayasa tartışmalarına nasıl katkı sağlayabiliriz? Değişmesi gereken maddelere nasıl odaklanabiliriz ve hangi önerilerde bulunabiliriz? Başlığı altında çalışmalarımızı başlatıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir anayasa değişikliği teklifi sunma anlamında değil ama herhangi bir siyasi parti grubundan gelecek olan anayasa değişikliği teklifine yeterince katkı verebilmek adına çalışmalarımızı başlatıyoruz. Türkiye'nin faydasına olan milletimizin hayrına olan soruların çözümüne katkı sağlayacak olan devletin daha rahat yönetilebilmesine imkan sağlayacak ve bununla birlikte denge ve denetim mekanizmalarını daha etkin kılacak anayasa tekliflerine biz hazırız.”