Tanju Özcan'dan Sezgin Tanrıkulu'na: Seni gidi yalancı, iftiracı

Tanju Özcan'dan Sezgin Tanrıkulu'na: Seni gidi yalancı, iftiracı
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında soruşturma açılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na...

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında soruşturma açılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na şikayet etti, "Bu yalancı, iftiracı hakkında disiplin işlemi başlatacak mısın?" diye sordu.

Tanju Özcan, sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Yalan var, kuyruklu yalan var. 15 köylüyü helikopterden atanın Bolu Jandarma Tugayı olduğunu söylüyor. Bolu’da böyle bir askeri birlik yok. Bolu 2. Komando Tugayı var. Üstelik onlar da yıllardır Suriye’de görev yapıyor. Seni gidi yalancı, iftiracı. Yüzlerce köyü basıp masum insanları katleden, binlerce polis ve askerimizi hain tuzaklarla şehit eden PKK terör örgütüne bir söz dahi söyleyemeyen Sezgin Tanrıkulu Atatürk’ün partisinden Milletvekili seçtiriliyor. Kemal Kılıçdaroğlu bu yalancı, iftiracı hakkında disiplin işlemi başlatacak mısın? Başlatmayacak mısın? Hayatında bir kez net ol!!!

Ne olmuştu?

Sezgin Tanrıkulu, TV100’de katıldığı yayında, “Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül’de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan, köyleri yakan… Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen…” şeklinde konuşmuştu.

Milletvekilleri olarak eleştirel yaklaşmaları gerektiğini belirten Tanrıkulu, “Biz soru sorarız, doğru olup olmadığını sorgularız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız… Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski, Uludere oldu…” demişti.

Bu sözleri nedeniyle Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı.

TIKLAYIN | TSK hakkındaki sözleri nedeniyle CHP’li Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı