TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AKP'li Yayman: Disney Plus’ın lisans iptali dahil karşılık vereceğiz

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AKP'li Yayman: Disney Plus’ın lisans iptali dahil karşılık vereceğiz
"Atatürk" adlı diziyi yayınlamaktan vazgeçen Disney Plus'a tepkiler yükselirken, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Hüseyin Yayman “Disney Plus’ın lisans iptali dahil, bant daraltma, reklam yasağına kadar...

"Atatürk" adlı diziyi yayınlamaktan vazgeçen Disney Plus'a tepkiler yükselirken, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Hüseyin Yayman “Disney Plus’ın lisans iptali dahil, bant daraltma, reklam yasağına kadar her türlü karşılığı vereceğiz.” dedi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Sabah'a yaptığı açıklamada Disney Plus'un aldığı kararı 'Türk milletine yapılmış bir hakaret' olarak değerlendirdi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "Bu kararı asla kabul etmiyoruz. Bu karar Türk milletine yapılmış bir hakarettir. Tüm dünyaya örnek olmuş tarihi şahsiyet hakkında bu tavır asla kabul edilemez. Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin kurtuluş ve bağımsızlığının simgesidir. Bu tavır 85 milyona yapılmış bir tavırdır. Ulus aşırı dijital ağların kendilerini toplumların milletlerin üzerinde görmesi yeni bir vesayet düzeni doğurmaktadır. Bu vesayet düzeni asla kabul edilemez. Kimse kendini Türk milletinin üzerinde göremez" dedi.