Ticaret Bakanlığı İsrail ile ticari ilişkiler hakkında açıklama yaptı

Ticaret Bakanlığı İsrail ile ticari ilişkiler hakkında açıklama yaptı
Ticaret Bakanlığı, bugün çeşitli basın-yayın organlarında yer alan İsrail ile ticarete ilişkin haberlere dair basın açıklaması yaptı.Ticaret Bakanlığı sosyal medya hesabından İsrail ile ticarete ilişkin basın-yayın organlarında...
Ticaret Bakanlığı, bugün çeşitli basın-yayın organlarında yer alan İsrail ile ticarete ilişkin haberlere dair basın açıklaması yaptı.

Ticaret Bakanlığı sosyal medya hesabından İsrail ile ticarete ilişkin basın-yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili kamuoyuna, "İsrail'le ihracatın arttığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" şeklinde açıklama yaptı.

Açıklamanın tamamı:

"KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Bazı yayın organlarında iddia edilen İsrail'le ihracatın arttığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

İsrail ile ticaret; İsrail' in Yahudi bölgesine giden ticaret değildir. İsrail'de vatandaş olan 2,2 milyon Filistinliler ile İsrail'in işgali altındaki Bati Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze'ye de giden ticarettir.

Filistin topraklarında 8 milyon Filistinli Arap yaşamaktadır. İsrail topraklarında 7,2 milyon Yahudi yaşamaktadır. Filistin bölgesine giden bütün mallar İsrail adıyla İsrail gümrüklerinden ve limanlarında geçmek zorunda kalıyor."