TİP'ten DEM Parti'ye ziyaret

TİP'ten DEM Parti'ye ziyaret
Türkiye İşçi Partisi (TİP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ni (DEM Parti) ziyaret ederek partinin eş genel başkanları ile görüştü.TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil ve TİP Genel Başkan Yardımcısı...

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ni (DEM Parti) ziyaret ederek partinin eş genel başkanları ile görüştü.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil ve TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün'den oluşan heyet, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğulları ve DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı İlknur Birol'u ziyaret etti.

DEM Partisi'nin yaptığı açıklamaya göre, küresel ve bölgesel krizlerin etkilerinin doğrudan yansıdığı Türkiye’nin her geçen gün uçuruma sürüklendiği tespitinin yapıldığı görüşmede, böyle bir süreçte buluşma ve karşılıklı görüş alışverişinin önemine işaret edildi.

Halkın içinden geçtiği siyasi ve ekonomik krizin yarattığı zorlu koşullara karşı esas mücadele hattının fabrikalarda, tarlalarda, sokaklarda toplumla ortaklaşarak örülmesi gerektiğine işaret edilen görüşmede, “Toplumsal mücadelenin ortaklaşılması gerektiğinin bilincindeyiz. Ortak mücadele alanı içinde olunabilecek her kesimle; kadın, ekoloji, inanç, sınıf güçleriyle bir araya gelme ve mücadelemizi büyütme konusunda kararlıyız” denildi.

Ortaklaşma vurgusu

Ayrıca görüşmede Kürt sorununun demokratik çözümünde sadece devleti ve iktidarı ilgilendiren boyuta değil; aynı zamanda demokrasi güçlerinin sorumluluğuna ve ortak mücadelenin önemine vurgu yapıldı. Türkiye’nin demokratik, adil ve barışçıl geleceği için geniş kapsamlı bir mücadele yürütülmesi gerektiğine dikkat çekildi. Mutlak tecrit, siyasi tutsakların başlatmış olduğu açlık grevi, yaklaşan yerel seçimler ve Hatay Milletvekili Can Atalay’ın durumunun da ele alındığı görüşmede ortaklaşmanın gereğine ve önemine değinildi.