Tolga Şardan: Soylu’nun 'operasyon çocukları' tanımı, bundan sonra asıl Soylu’nun trolleri için kullanılacak

Tolga Şardan: Soylu’nun 'operasyon çocukları' tanımı, bundan sonra asıl Soylu’nun trolleri için kullanılacak
Ankara'nın kalbine düzenlenen terör saldırısının ardından Emniyet ekipleri Kayseri'ye yoğunlaştı. Veteriner Bozloğan'ın aracının gaspedilişi üzerine ekipler, çalıntı aracın güvenlik kontrollerinden nasıl geçildiğini...

Ankara'nın kalbine düzenlenen terör saldırısının ardından Emniyet ekipleri Kayseri'ye yoğunlaştı. Veteriner Bozloğan'ın aracının gaspedilişi üzerine ekipler, çalıntı aracın güvenlik kontrollerinden nasıl geçildiğini araştırmaya başladı. Söz konusu patlamaya ilişkin edindiği bilgileri Aktaran T24 yazarı Tolga Şardan, "Ankara eyleminin düğümü Kayseri'de çözülecek" dedi. Şardan ayrıca "Bu terör eylemi iktidar içindeki "sıkıntıyı" da su yüzüne çıkardı maalesef. Keşke böyle olmasaydı." ifadelerini kullandı.

Soylu lehine paylaşım yapan sosyal medya hesaplarının kapanmasına ilişkin ise Şardan, "hesapların kapanması, kamuoyundaki "Soylu'nun trolleri" iddiasının somutlaşmasını sağladı." dedi.

Tolga Şardan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Terör eylemi siyasi turnusol oldu

Ankara, pazar sabahı çok önemli bir faciadan döndü. Yerleşkenin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafındaki doğu girişinde nöbet tutan iki polisin kahramanlığı, belki de son yılların en önemli terör saldırısının önüne geçti.

Saldırının kriminal boyutu araştırılıyor elbette.

Ancak bu terör eylemi iktidar içindeki "sıkıntıyı" da su yüzüne çıkardı maalesef. Keşke böyle olmasaydı.

Fakat olayın hemen ardından, ilginç gelişmeler yaşandı. Yerlikaya'dan önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın oldukları iddia edilen kimi sosyal medya hesaplarından yapılan çirkin paylaşımlar, gerek AKP'de gerekse kamuoyunda büyük tepki çekti.

Zaten, birbirinin benzeri bu hesaplar hemen faaliyetlerine son verdiler. Soylu lehine paylaşım yaptıktan sonra hesapların kapanması, kamuoyundaki "Soylu'nun trolleri" iddiasının somutlaşmasını sağladı.

Bu arada, sosyal medya üzerinde yaşananların Yerlikaya'nın, hem Soylu'ya hem de Soylu'ya sahip çıkan MHP'ye karşı psikolojik üstünlük sağladığına dikkat çekeyim.

Yerlikaya'nın yakın zamanda söz konusu hesaplar üzerine daha yoğunlaşacağını söylemek yanlış olmaz.

Böylelikle, Soylu'nun kendisini eleştirenlere yönelik kullandığı "operasyon çocukları" tanımı, bundan sonra asıl Soylu'nun trolleri için kullanılacak hiç kuşkusuz.

TIKLAYINIZ: Soylu’nun trol ekibi olduğu iddia edilen Ebabil Harekatı’nın sildiği tweet dikkat çekti