Türkiye'den İsrail askerlerine giden içlik iddiası: Dezenformasyon Merkezi'nin açıklaması tartışma yarattı

Türkiye'den İsrail askerlerine giden içlik iddiası: Dezenformasyon Merkezi'nin açıklaması tartışma yarattı
İsrail askerlerinin içliklerinin Türkiye'den gittiği iddiası üzerine açıklama yapan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, konuyu yalanlarken yaptığı açıklama tartışmalara neden oldu.Dezenformasyon Merkezi tarafından sosyal medyada...

İsrail askerlerinin içliklerinin Türkiye'den gittiği iddiası üzerine açıklama yapan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, konuyu yalanlarken yaptığı açıklama tartışmalara neden oldu.

Dezenformasyon Merkezi tarafından sosyal medyada yayılan iddialara ilişkin yapılan açıklamada “4 Aralık 2021 tarihinde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’ye göre malların üzerine “Made in Turkey” yerine “Made in Türkiye” ibaresi eklenmesi zorunlu hale getirilmişti” ifadeleri kullanıldı. Ancak Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ikinci bir açıklamada geçiş süreci nedeniyle bu kararın 1 yıl ertelendiği duyurulmuştu.

Bazı sosyal medya kullanıcıları bu durumu hatırlatarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyon Merkezi’ni dezenformasyon yapmakla eleştirdi.

Altaylı köşesine taşıdı

Fatih Altaylı da konuyu köşesine taşıdı. Altaylı "Bal gibi de Türkiye’den İsrail Ordusu’na termal içlik yollanmış. Doğru olmayan şey, bu görüntülerin yeni olması" dedi.

Sosyal medyada bir anda yayılan "İsrail askerlerinin termal içliği Türkiye'den gitmiş" iddiası ortalığı karıştırdı. Konuyu Fatih Altaylı da köşesine taşıdı.

Gazeteci Metin Cihan da termal içlik üreticisinin ‘made in Turkey’ ibaresini kullandığını söyledi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken Türkiye’den İsrail’e gittiği iddia edilen gemileri paylaşan gazeteci Metin Cihan, “Üreticinin 2018, 2020, 2022 ve 2023-2024 koleksiyonlarında "made in turkey" ibaresi var” paylaşımını yaptı.

Bazı kullanıcılar şu paylaşımları yaptı: