Vali Recep Yazıcıoğlu'nun sözleri yeniden gündemde: "Mezarıma hür, demokrat, adam gibi bir ülkede yaşayamadan gitti yazın!"

Vali Recep Yazıcıoğlu'nun sözleri yeniden gündemde: "Mezarıma hür, demokrat, adam gibi bir ülkede yaşayamadan gitti yazın!"
Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli'de valilik yapan ve kamuoyunda "Süper Vali" olarak anılan Recep Yazıcıoğlu'nun Türkiye'ye dair sözleri yeniden gündem oldu. Gazeteci Cüneyt Özdemir'in programına katılan Yazıcıoğlu, "'Mezarıma...

Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli'de valilik yapan ve kamuoyunda "Süper Vali" olarak anılan Recep Yazıcıoğlu'nun Türkiye'ye dair sözleri yeniden gündem oldu.

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in programına katılan Yazıcıoğlu, "'Mezarıma hür, demokrat, adam gibi bir ülkede yaşayamadan gitti yazın' demişsiniz. Eklemek istediğiniz bir şey var mı" sorusuna şöyle yanıt vermişti:

"Şahsiyet olarak kıvırtma vaziyetlerinin olmadığı; özgür, hukukun üstün olduğu, faili meçhullerin olmadığı, eşkıyaların olmadığı, çetelerin olmadığı özgür bir ülkede yaşamak isterim. Ama bu özlem ile ölürsem ki öyle olacak çünkü sevgili halkımızın bu anlamda ciddi bir talebi, ciddi bir dayatması yok. Ne demokratik sivil örgütlerin ne sivil inisiyatifin böyle bir derdi yok çok şükür. Onların ne derdi var? Birileri bizi kurtarsın. İşte kurtarıyorlar bizi zaten. Bunları anlattığımız zaman diyorlar ki 'Efendim Batı standartları bize göre değil.' Peki 130 yıllık batılılaşma macerası ne oluyor? O zaman Uganda'yla, Tanzanya'yla beraber olalım. Onlarla bir pakt imza edelim. Tüketim tarzında hiçbir çekince koymuyoruz. Avrupalılardan daha yakışıklı, daha güzel giyiniyoruz ama onlar gibi yönetilemiyoruz, üretemiyoruz."