Yerli ve Milli Parti: Asgari ücret için toplanan kurul orayı kısır toplantısına çevirdi

Yerli ve Milli Parti: Asgari ücret için toplanan kurul orayı kısır toplantısına çevirdi
Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Mutlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu eleştirerek “Asgari ücret için toplanan kurul maalesef orayı kısır toplantısına çevirmiş ve milletin tokadını yemek için özellikle bekliyorlar.”...

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Mutlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu eleştirerek “Asgari ücret için toplanan kurul maalesef orayı kısır toplantısına çevirmiş ve milletin tokadını yemek için özellikle bekliyorlar.” dedi.

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nın açılışına katıldı. Başkan Mutlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 12 günde asgari ücreti belirleyemediğine dikkat çekti. Asgari ücretin, yoksulluk sınırının üstünde belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Asgari ücret için toplanan kurul maalesef orayı kısır toplantısına çevirmiş ve milletin tokadını yemek için özellikle bekliyorlar. Burada asgari ücretin, normal şartlar altında yoksulluk sınırının üstünde belirlenmesi gerekiyorken, her gün toplanıp sohbet edip kalkıyorlar. Açıklama yapmıyorlar. Sayın Bakanımız dönüp, halkımızı yanıltıcı söylemlerle doğruyu yansıtmamaktadır. Bu asgari ücretin yılda dört kez güncellenmesi gerektiğini, kendisi bilmesine rağmen; kanunen yılda bir kez olması gerektiğini iddia ediyor. İnsanları kandırarak bir yol bulmaya çalışıyor. Milyonlarca insan bu kararı beklerken, zamlar üst üste geliyor. Yapacakları üç kuruşluk zammı da şu an hali hazırda açıklamadan eritmiş bulunuyorlar. Bu numaraları yemeyiz. Asgari ücret, enflasyonist yapıda yılda en az 4 kez belirlenmeli ve yoksulluk sınırının üstünde olması lazım.”

“AYM’nin verdiği kararın, sorgulamadan uygulanması zorunluluktur”

Mutlu, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ikinci kararına rağmen tahliye edilmemesine dair “kabul edilebilir değil” dedi. AYM kararının uygulanmasını talep ederek “AYM’nin verdiği kararın, sorgulamadan uygulanması zorunluluktur.” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bütçe görüşmeleri sırasında tarikat ve cemaatlerle Bakanlığın iş birliği protokollerini sürdüreceği açıklamasını da değerlendirdi. “Millî Eğitim Bakanlığı’nın derdi bunlar olmamalı.” diyen Mutlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Tekin’i görevden alması için çağrı yaptı.