YRP'den Beştepe'de buluşmaya ilişkin açıklama: Haberler doğru değildir

YRP'den Beştepe'de buluşmaya ilişkin açıklama: Haberler doğru değildir
Erdoğan İle Fatih Erbakan'ın 15 Ocak'ta Saray'da görüşeceği iddia ediliyordu YRP'den yapılan açıklamayla bu bilgi yalanlandıDün gece AKP ile ipleri koparma noktasına gelen Yeniden Refah Partisi'nde gözler Fatih Erbakan'da. Teşkilatların...
Erdoğan İle Fatih Erbakan'ın 15 Ocak'ta Saray'da görüşeceği iddia ediliyordu YRP'den yapılan açıklamayla bu bilgi yalanlandı

Dün gece AKP ile ipleri koparma noktasına gelen Yeniden Refah Partisi'nde gözler Fatih Erbakan'da. Teşkilatların bugünkü toplantıda Erbakan'a İstanbul için sürpriz bir aday önereceği konuşuluyor. Öte yandan son dakika bilgisine göre Erdoğan İle Fatih Erbakan'ın 15 Ocak'ta Saray'da görüşeceği belirtildi. Ancak parti tarafından yapılan açıklama ile bu durum yalanlandı.

Partiden yapılan açıklama şöyle:

Genel Başkan Vekilimiz Prof. Dr. Doğan Aydal Bey'in istifasının istendiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan'ı 15 Ocak Pazartesi günü Külliye'ye davet ettiği haberleri de doğru değildir.

Aydal'ın açıklamaları

Yeniden Refah Partisi ile AKP arasında ittifak gündemi ile yapılması planlanan görüşmenin ertelenmesi iki parti arasında kriz yaşandığına dair iddiaları gündeme getirdi.

YRP ve AKP arasındaki pazarlıkların çıkmaza girmesinin ardından YRP Genel Başkan Vekili Doğan Aydal, Halk TV canlı yayınında AKP’nin İBB Adayı Murat Kurum ve Erdoğan’a yönelik sert ifadeler kullandı.

Tabanımız istemiyor

İktidar kanadında çok ciddiye alınmadıklarını gördüğünü belirten Aydal, “Onların bizimle yaptığı toplantıları havanda su dövme toplantıları olduğunu fark ettik. Bizim tabanımız da onları istemiyor. AKP’li arkadaşlar diyorlar ki ‘bizi desteklemezseniz CHP kazanacak’ Biz AKP’yi kazandırmak için var olan bir parti değiliz. Biz bir sebeple anlaşamayabiliriz. Öyle de gözüküyor. Bizimle İstanbul adaylarını da paylaşmadılar” diye konuştu.