CHP'den adaylığı netleşen Lütfü Savaş anket sonuçlarını paylaştı

CHP'den adaylığı netleşen Lütfü Savaş anket sonuçlarını paylaştı
CHP'den adaylığı kesinleşen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Özgür Özel ile arasindaki görüşmeyi anlattı. Anketlerde birinci olduğunu belirten Savaş, Gökhan Zan ile arasındaki puan farkını açıkladı.CHP,...
CHP'den adaylığı kesinleşen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Özgür Özel ile arasindaki görüşmeyi anlattı. Anketlerde birinci olduğunu belirten Savaş, Gökhan Zan ile arasındaki puan farkını açıkladı.

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği ancak tepkiler sonrası tekrar değerlendirmeye aldığı Lütfü Savaş ile yola devam etme kararı aldı.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, Savaş'ın adaylığının devam etmesiyle ilgili kararın, Hatay il ve ilçe örgütleri ve ilçe belediye başkan adaylarıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda verildiği bildirildi.

"Nezaket içinde çözülmeliydi"

Krizlerle geçen sürecin ardından Lütfü Savaş ilk kez TGRT Haber canlı yayınında konuştu. Savaş, partisini bir dargınlığı olmadığını söylerken sürecin 'nezaket içinde' çözülmesi gerektiğini belirtti.

"İmamoğlu ile tartıştı mı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasında bir tartışma olup olmadığı sorusuna da cevap veren Savaş, "İmamoğlu'nun benim hakkımda negatif düşüncesi olacağını düşünmüyorum. Ekrem Bey ile bu konuyu hiç konuşmadık" dedi.

Özel ile görüşmesini anlattı

CHP lideri Özgür Özel ile dün gece arasında geçen konuşmayı anlatan Savaş, "Yapılan anketlerde düşük olduğum görülüyordu. Benim anketlerimde ise ben öndeydim. Genel Başkanımızla görüşmemizde Hatay'ın CHP'de kalacağını söyledim. Hatay eğer düzgün yönetirseniz kolay ama yönetemezseniz zor bir şehir. Benim mücadelem Hatay içindir. Sonuç itibariyle kendi anketlerimize güvendiğimizi söyledim." diyerek iddialı konuştu.

"Kendi partimden daha fazla oy aldım"

"En yakın rakibimizle aramızda 6 puan fark var. 6 puan demek 60 bin oy demektir. Gökhan Zan kendi partisinin oyunu alacaktır. 110 bin olmaz ama 50-60 bin arasında seçimi alırız. Gökhan Zan 'Hatay ittifakı' demiş. Biz zaten Hatay ittifakı yapıyoruz. Ben kendi partimden daha fazla oy aldım. 31 Mart akşamı ipi göğüsleyeceğiz."