Netanyahu, ateşkes teklifini reddetti: 'Gazze'de zafer yakın'

Netanyahu, ateşkes teklifini reddetti: 'Gazze'de zafer yakın'
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın Gazze’de tuttuğu rehinelerin geri dönüşünü sağlamak amacıyla yaptığı son teklifi reddetti ve “zaferin yakın olduğunu” söyledi.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim...
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın Gazze’de tuttuğu rehinelerin geri dönüşünü sağlamak amacıyla yaptığı son teklifi reddetti ve “zaferin yakın olduğunu” söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim 2023’ten beri Gazze Şeridi’nde Hamas ile devam eden çatışmalara dair açıklamalarda bulundu.

İsrail Başbakanı, Gazze'ye yönelik saldırılarının birkaç ay içinde sonuç vereceğini savunarak hedeflerinden dönmeyeceklerini söyledi.

“Topyekun zaferden başka çözüm yok. Hem kuzeyde hem de güneyde güvenliği ancak tam bir zafer ile sağlayabiliriz” diyen Netanyahu, Gazze’de Hamas tarafından esir tutulan İsraillilerin ailelerine “Sevdikleriniz hep aklımda” diyerek seslendi.

"Hamas'ın yok edilmesinin alternatifi yok"

Esirlerin serbest bırakılması için askeri baskının devam etmesinin gerekli olduğunu söyleyen Netanyahu, “İsrail, Gazze’de her an harekete geçebilmeli. Hamas’ın askeri olarak yok edilmesinin alternatifi yok, bunun tamamlanması gerekiyor ve bu elimizde” ifadelerini kullandı.