Ahmetcan Kaplan'ın yükselen performansı

Ahmetcan Kaplan'ın yükselen performansı
Ajax formasıyla son 3 resmi maçta da süre bulan 21 yaşındaki genç stoper Ahmetcan Kaplan yükselen performansıyla göz dolduruyor2022/2023 sezonu başında yüksek beklentilerle 9,5 milyon avroya Trabzonspor'dan Ajax'a transfer olan Ahmetcan...
Ajax formasıyla son 3 resmi maçta da süre bulan 21 yaşındaki genç stoper Ahmetcan Kaplan yükselen performansıyla göz dolduruyor

2022/2023 sezonu başında yüksek beklentilerle 9,5 milyon avroya Trabzonspor'dan Ajax'a transfer olan Ahmetcan geçen sene uzun süreli bir sakatlık süreci geçirdi. Bu sezon başı itibariyle ise Ajax II takımı ile maçlara çıkmaya başladı. Burada oynadığı 11 maçta da her seferinde bir adım üzerine koydu ve gelişimeye devam etti. Özellikle 189 boyu ile kafa toplarına hakim bir stoper olmasının yanı sıra ayaklarının da son derece elit olması Ahmetcan'a Ajax A takımının kapılarını açtı. Ahmetcan bu seneki ilk maçına 2 hafta önce oynanan Az Alkmaar karşısında çıktı. Dakika 36 'da oyuna giren Ahmetcan 2-0 yenilmelerine rağmen takımın iyilerinden biriydi. Bu performansı sayesinde ligde son oynanan ve Ajax'ın 2-0 galip geldiği Utrecht deplasmanında 90 dakika sahada kaldı ve gözleri üzerine çekti. Ancak Ahmetcan'ın dün gece oynanan Aston Villa maçında ortaya koyduğu oyun tüm Avrupa'nın gözlerini üzerine çekti. Hollandalı eski efsane kaleci Edwin Van der Sar, eski Fenerbahçeli forvet Pierre Van Hooijdonk, Hollandalı eski futbolcu Kees Kwakman gibi isimlerde Ahmetcan'la ilgili övgü dolu sözlerle Ahmetcan'dan bahsettiler. Bunun yanı sıra Aston Villa maçındaki performansı sebebiyle UEFA Avrupa Konferans Ligi hesabı Ahmetcan'la ilgili paylaşım yaptı.

Pierre Van Hooijdonk'un sözleri:

Uzun zamandır Ajax'ı ilk kez bu kadar sıkı buldum. Neredeyse hiç pozisyon vermediler. Bence Utrecht uzun zamandan beri Ajax'a karşı bu kadar az pozisyon yaratmayı başaran ilk kulüp. Savunmada Ahmetcan Kaplan ilgimi çekti. Beni gerçekten büyüledi. Her şey oldukça güzel görünüyor.

Kees Kwakman'ın sözleri:

Onun yeni bir Frank de Boer olduğunu söyleyemeyiz ama onu Sutalo ile karşılaştırırsanız bunun bir rahatlama olduğunu söyleyebiliriz.Topla oynarken ne kadar rahat, ne kadar kendine güveni var. Savunma açısından etkileyici. Bence bu, kendini iyi performans göstermeyen bir takımda bulan bir çocuk için harika bir şey.

Edwin Van der Sar'ın sözleri:

Ahmetcan genç ve hızlı bir oyuncu.

UEFA'nın paylaşımı: